Kvinna bidrog till gripande av rattfyllerist – Var nära på att köra på en barnvagn

publicerad 2 juli 2022
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. En 30-årig man döms till fängelse i tre månader efter att bland annat ha misshandlat och spottat en pingvinstång i ansiktet på en personal från ICA-kryddan och kört bil alkohol- och narkotikapåverkad genom Norrtälje.

Det var i mars i år som en kvinna kom ut från Willys i Norrtälje och noterade att en bilist körde onaturligt över parkeringsplatsen och var nära på att köra på en kvinna med barnvagn. Mannen körde vidare i snabb hastighet ut från parkeringsplatsen och kvinnan följde efter i sin egen bil, men tappade bort gärningsmannen. Kvinnan begav sig sedan hemåt men påträffade sedan 30-åringen ånyo, fast denna gång nere vid hamnvägen. Kvinnan ringde larmcentralen som uppmanande henne att följa efter, enligt uppgifter ur tingsrättens dom. Färden slutade vid Baldersgatan när polisen tog vid och det visade sig att mannen hade såväl alkohol som narkotika i blodet vid det aktuella tillfället.

I april gjorde sig samma man skyldig till misshandel, ringa stöld och ofredande efter att han snattat bland annat en pingvinstånd på ICA Kryddan som han sedan spottat i ansiktet på en av personalen. Under den aktuella händelsen skall mannen även gjort sig skyldig till misshandel då han även utdelat slag och sparkar mot brottsoffret.

Mannen dömdes nyligen till fängelse i tre månader för misshandel, ofredande, ringa stöld, grovt rattfylleri och grov olovlig körning.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!