Kvinna dömd för djurplågeri – hade 22 hundar som levde i avföring och urin

publicerad 26 november 2023
- av Daniel Rämsell
Kvinna hade 22 hundar som levde i avföring och urin - döms för djurplågeri
ANNONS:

NORRTÄLJE KOMMUN. Länstyrelsen hittade flera vanvårdade hundar hemma hos en kvinna från Norrtälje kommun. Hundarna skall bland annat uträttat sina behov inomhus och varit illa skötta. Totalt hittade man 22 hundar hemma hos kvinnan. En av hundarna var i så dåligt skick att den fick avlivas och nu har kvinnan dömts till böter för djurplågeri.

Det var i juni 2022 som länstyrelsen utförde en kontroll hos kvinnan efter flertalet anmälningar om bristande djurhållning. Hemma hos kvinna fann man en katt och 22 hundar. Flera av hundarna saknade registrering hos Jordbruksverket och många hundar var överviktiga, hade smutsig päls samt långa klor.

ANNONS:

Efter Länsstyrelsens kontroll ansökte kvinnan om att få göra sin verksamhet tillståndspliktig men fick avslag. Länstyrelsen utförde sedan en uppföljande kontroll, så sent som i november 2022. Vid uppföljningen innehöll inomhusluften ammoniak, långt över gränsen för vad som är tillåtet. Dessutom hittade man avföring och urin från hundarna på flera platser i huset. Av totalt 22 hundar var tre i behov av veterinärvård och en var tvungen att avlivas.

Kvinnan döms nu till 56 000 kronor i böter för djurplågeri och brott mot djurskyddslagen.

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!