Kvinna kastade en grogg i ansiktet på en man vid Flygfyren

publicerad 17 oktober 2023
- av Daniel Rämsell
Arkivbild

En 18-årig kvinna döms till ungdomstjänst efter en händelsen vid Ica Flygfyren förra året, där hon misshandlade sin tidigare pojkvän.

Det var en kväll i oktober det föregående året som Kvinnan, som då var 17 år, tillsammans med sina vänner, valde att tillbringa kvällen genom att konsumera alkohol i en bil – ett fenomen de kallade “rullande fylla”. De parkerade sedan bilen vid Ica Flygfyren i Norrtälje, där även kvinnans expojkvän befann sig.

Kvinnan närmande sig sin före detta pojkvän för en diskussion. Enligt expojkvännens vittnesmål, blev han flera gånger slagen i ansiktet av kvinnan som även kastade en grogg i ansiktet på honom. Å sin sida har kvinnan förklarat att hon vid två tillfällen under situationen känt sig hotad av sin expojkvän, varpå hon slog honom i självförsvar.

Norrtälje tingsrätt har emellertid bedömt att inte betrakta situationen som ett fall inom nödvärnsrätten och hon dömdes därför för misshandel och åläggs att utföra 35 timmars ungdomstjänst. Hon ska dessutom betala 10 000 kronor i skadestånd till sin expojkvän.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!