Lastbilschaufför stoppad i Kapellskär – hade stulna fordon för miljonbelopp

publicerad 10 maj 2024
- av Daniel Rämsell
En lastbilschaufför står åtalad efter att försökt smuggla två stulna bilar och en fyrhjuling ut ur Sverige genom Kapellskär. FOTO: Polisens förundersökningsprotokoll.
Annons:

En lastbilschaufför står åtalad efter att försökt smuggla två stulna bilar och en fyrhjuling ut ur Sverige genom Kapellskär.

Det var i mitten av mars i år som som tullen vid Kapellskär kontrollerade en lastbilschaufför. I lasten hittade man två stulna bilar och en fyrhjuling till ett värde om sammanlagt 2 175 000 kronor, vilket Norrtelje Tidning rapporterade först om.  Fordonen var försedda med falska registreringsskyltar som inte stämde överens med deras chassinummer.

Efter att ha upptäckt att bilarna, en Range Rover och en Lexus, var anmälda stulna, och att fyrhjulingens tändlås var brutet, greps chauffören och har sedan dess varit frihetsberövad. Mannen hävdar att han varit ovetande om att att fordonen varit stulna.

I förhör har mannen förklarat att två rysktalande män frågade honom om han kunde transportera fordonen, som han sedermera hämtade i ett industriområde i Stockholm,

Nu åtalas mannen misstänkt för grovt häleri.

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!