Magisk afton väntar när Izhav och GABEE intar scenen på Folkets Hus

publicerad 31 oktober 2023
- av Daniel Rämsell

Från skogarna i Småland till Folketshus i Norrtälje, bjuder artisten Izhav på en intim konsertupplevelse som avslutning på sin Mini-Turné. I samarbete med partnern Tulda och Gabee skapas en hjärtevärmande och musikalisk kväll fylld av stämning.

Efter framträdanden på Kulturhuset Najaden i Halmstad och Teater Halland i Falkenberg, landar Izhav, vars riktiga namn är Izabell Norén Nielsen, i Norrtälje. Izhav är en artist som tar med sig historier från både mörker och ljus, vilka har präglat hennes 30-åriga livsresa. Hennes bakgrund som gatumusikant har format henne, och hennes musik kan beskrivas som en fiktiv äventyrstrilogi, där episoder av liftande över kontinenter och frigörelse från systemet blandas med berättelser om queer på landsbygd, musikskapande, grönsaksodling och att vara familjehemsmamma, berättar musikerns manager Denise Keyser, från Shamanic Management, som också är manager till bland andra välkända Caspar Camitz.

Med sitt motto – ”Musiken är en läkande kraft som går långt bortom hjärnans förnuft” – använder Izhav sin musik som ett verktyg för helande och bjuder in lyssnaren till en djup känslomässig resa. Hon skriver med hjälp av intuition och kanalisering, och hennes mål är att skapa en miljö där människor får igenkänning och helande, berättar Keyser.

– Jag känner mig jättestolt, förväntansfull och ivrig inför konserten. Det känns jättefint att få samarbeta på hemmaplan med Izhav igen. Hon är en person som är under ständig förändring, skör men med en enorm kraft, säger Denise Keyser.

Vad kan besökarna förvänta sig av koncerten?
– De kan förvänta sig ett mycket stämningsfullt, intimt och känslomässigt evenemang. På gränsen till ceremoniellt och magiskt, skulle jag säga. Det är berättelser om ljus och mörker och allt där emellan, vilket passar perfekt i dessa Halloween-tider när sägnen säger att slöjorna mellan världarna nu är som tunnast, fortsätter hon.

På scenen får besökarna också uppleva GABEE, som är en svensk artist som skrivit och producerat musik i över ett decennium. Hon är nu aktuell med debutsingeln Whispers of hope och uppträder alltså på scenen tillsammans med Izhav.

När: Fredag 3 november. Öppet från 17.00 
Var:
 Folketshus Cafe & bar.
Pris 220 kronor
Biljetter: Går att köpa via Biletto

FAKTARUTA

När: Fredag 3 november. Öppet från 17.00 
Var:
Folketshus Cafe & bar.
Pris 220 kronor
Biljetter: Går att köpa via Biletto

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!