Man tog stryptag och tryckte en huggkrok mot halsen på en minderårig pojke

publicerad 6 mars 2024
- av Daniel Rämsell
En man åtalas misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha tagit stryptag på en pojke och attackerat en annan pojke med en huggkrok. FOTO: Polisens förundersökningsprotokoll

En man åtalas misstänkt för försök till grov misshandel efter att ha tagit stryptag på en pojke och attackerat en annan pojke med en huggkrok. 

Det var den 16 september förra året, i Bergshamra som en konflikt mellan en man och en grupp fiskande ungdomar eskalerade till våld. En man i 60-årsåldern skall ha angripit två pojkar, varav den ena fick en huggkrok upptryckt mot halsen, vilket orsakade smärta och andnöd, enligt uppgifter från stämningsansökan och som Norrtelje Tidning var först med att rapportera om.

Konflikten uppstod när ungdomarna, som var ute på en fisketur, beslutade sig för att ankra nära mannens brygga. Mannen uppges ha konfronterat dem och uttryckt att de inte hade rätt att fiska på platsen.

Situationen förvärrades när mannen skall ha kastat ett fiskedrag mot ungdomarna och sagt “Nu skall ni få känna själva hur det känns att få en krok i sig”.

Senare under dagen återvände ungdomarna till platsen, vilket ledde till ytterligare konfrontation. Enligt polisens förundersökning försökte ungdomarna fly från mannen men det uppstod ändå en konfrontation ånyo.

Mannen står nu åtalad för två fall av försök till grov misshandel men förnekar brott.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!