Mandarinandens magi förtrollar Norrtälje – unik fotoupplevelse

publicerad 16 maj 2023
- av Daniel Rämsell

NORRTÄLJE. Den färgsprakande Mandarinanden har skapat stor uppmärksamhet i Norrtälje och Robin Nero lyckades fånga fågeln på bild under en tidig morgonpromenad vid Norrtäljeån.

Mandarinanden, en av världens mest iögonfallande fåglar, har nyligen dykt upp i Norrtälje och väckt stor nyfikenhet bland såväl lokalbefolkning som fågelskådare. Robin Nero, en passionerad fotograf, bestämde sig för att bege sig ut på jakt efter den spektakulära fågeln efter att ha sett flera bilder på den.

En kylig morgon i början av maj, strax efter klockan sex, gav Robin sig utmed Norrtäljeån i hopp om att fånga Mandarinanden på bild. Efter en stunds sökande fick Robin syn på den skimrande fågeln som simmade på andra sidan ån. Med sina klara färger och unika utseende var Mandarinanden en syn för gudarna och Robin beskriver upplevelsen som “fin, vacker och magisk”.

Lokal annonsör

Efter att ha smugit sig närmare fågeln inledde han en trevlig och närgången fotosession med Mandarinanden. Bilderna vittnar om en fantastisk upplevelse och fångar fågelns skönhet. 

Mandarinanden, som härstammar från östra Asien, är en ovanlig syn i Sverige och dess ankomst till Norrtälje har skapat stor entusiasm bland fågelentusiaster och fotografer. För Robin Nero och många andra kommer detta magiska möte mellan människa och djur förbli ett minne för livet.

Fakta om Robin Nero

Robin “Photo by Nero” besitter ett intensivt intresse för fotografering. Ursprungligen började fotografins fascination med endast en mobilkamera, men för några år sedan gjorde han en investering i en professionell kamera, vilket ledde till en djupdykning i allt som berör fotografering. Denna resa har lett till upptäckten av fantastiska platser, även om det fortfarande finns mycket mer att utforska. Förnärvarande ligger hans huvudfokus inom fotografering på djur och fåglar i deras naturliga miljöer. Men Nero är också öppen för att fotografera andra objekt och händelser när möjligheten uppstår. Enligt Nero är den bästa kameran den kamera man har med sig, och han understryker vikten av tillgänglighet och spontanitet inom fotografering.


Lokal annonsör