Michael Blum – stolt mottagare av Norrtälje Nyckel 2023

publicerad 26 maj 2023
- av Daniel Rämsell
Annons:

NORRTÄLJE. i ett enigt beslut av Norrtälje kommuns belöningskommitté har den välkända kulturarbetaren och Norrtäljesonen Michael Blum blivit tilldelad den prestigefyllda utmärkelsen – “Norrtälje nyckel 2023”.

Hedersutmärkelsen Norrtälje nyckel 2023 har tilldelats den framstående kulturarbetaren Michael Blum, ett välbekant namn för många av Norrtälje kommuns invånare. Blum har tidigare mottagit flera utmärkelser för sina betydande insatser inom kommunens kulturliv, inklusive Norrtälje kommuns kulturpris. Denna gång blir han den stolta mottagaren av kommunens högsta hedersutmärkelse.

– Det känns helt fantastiskt! Jag är både stolt och hedrad över att få Norrtälje nyckel. Det är ju bara att se på tidigare mottagare så ser man att jag är i ett mycket fint sällskap. Det här ska jag fira det med att hålla en stadsvandring lite senare idag, säger Michael Blum, i ett pressmeddelande från Norrtälje kommun.

Blum började sin karriär som kock och har länge varit en del av branschen, men har alltid haft ett stort intresse för det lokala kulturlivet. Från att ha varit en “betald hobby”, som han själv uttrycker det, har han sedan 1999 livnärt sig som underhållare, guide, sångare och estradör. Han har blivit ett välkänt ansikte för många genom sina stadsvandringar. Blum charmade hela staden, inklusive kronprinsessan Victoria, med sina berättelser och sånger vid stadens 400-årsjubileum förra året. Han har även hållit ett underhållningsprogram för äldreboenden i kommunen, vilket har uppskattats mycket.

Belöningskommittén, ledd av kommunfullmäktiges ordförande Åsa Wennerfors (L), samt hennes två vice ordförande Lenneke Sundblad (S) och Sören Karlsson (SD), var eniga i sitt beslut.

– Redan när jag fick uppdraget som ordförande för kommunfullmäktige i år började jag fundera på vem som skulle kunna vara en bra mottagare och redan då dök Mickes namn upp. Det var kul att vi var så eniga i valet av honom och jag känner att vi verkligen hittat en person som representerar hela kommunen och hela Roslagen,” säger Åsa Wennerfors, i pressmeddelandet.

Belömningskommittén valde Michael Blum som mottagare av Norrtälje kommuns hedersbelöning “Norrtälje nyckel 2023” med motiveringen:

“Michael Blum har under lång tid spridit kunskap om Norrtälje kommuns historia, för såväl invånare som turister och även för H.K.H Kronprinsessan Victoria vid hennes besök i Norrtälje 2022. Han har gjort det med stor inlevelse och en aldrig sinande entusiasm. Fakta och anekdoter varvas med sång och musik, och inte minst en stor portion humor! Det sociala och kulturella engagemanget har varit tydligt. Michael Blum har också turnerat med ett program speciellt anpassat för kommunens äldreboenden, vilket varit mycket uppskattat, inte minst under pandemin då de boende var isolerade från familj och vänner. Michael Blum är en mycket värdig mottagare av Norrtälje Nyckel 2023.”

FOTO: Norrtälje kommun

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!