Mirella 10 vann guldtackegalan – blev årets statist

publicerad 8 maj 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. Mirella, 10 år som var nominerad i Guldtackegalan som årets statist vann under lördagen guldtackan. – Jag är oerhört tacksam att ha så fina människor runt omkring mig. Jag älskar dem alla, säger tioåringen från Norrtälje.

annons
annons

Under lördagen gick Guldtackegalan av stapeln, statisternas egen gala . Guldtackan tilldelas statister som nominerats av filmbolagen. Tioåriga talangen Mirella Söderquist från Norrtälje var sedan tidigare nominerad i kategorin Barn och Ungdom till bästa statist, och igår vaskade hon alltså hem guldet.

– Jag vågade inte ens drömma om att jag skulle få vara den som skulle få kliva upp på scen. Det var oerhört tuff konkurrens, så jag är fantastiskt glad, säger en överlycklig Mirella.

Lokal annonsör

Mirella har jobbat i flera år med välkända ansikten så som Mikael Persbrandt, Alexandra Rapaport och inte minst Eva Rööse, hennes favoritskådespelerska. Mirella har aldrig tagit en teaterlektion utan är en ren naturbegåvning på scen.

– Jag tror att jag vann för att jag alltid är väldigt positiv och har lätt för att samarbeta med alla typer av människor. Man ser också på mig att jag älskar att skådespela och att detta är min största dröm. Jag har aldrig tagit en enda teaterlektion, utan brukar öva med min lillasyster när vi är hemma och leker, säger Guldtackevinnaren.

Tidigare i veckan skrev Allt Om Norrtälje om Mirellas framgångar i filmbranschen och nomineringen i Guldtackegalan. Vid intervjun hade hon börjat förbereda för ett tacktal som hon nu alltså fick användning för.

– Talet gick väldigt bra. Jag hade faktiskt smygövat lite innan, ifall jag skulle vinna, säger Mirella. Jag höll ett ganska långt tacktal, för det är så många jag vill tacka, som betyder otroligt mycket för mig, fortsätter hon. Först tackade jag juryn som utsåg mig att vinna detta pris, sedan min familj och vänner, som alltid stöttat mig och funnits där för mig. Alla inom filmbranschen som hjälpt mig. Jag är oerhört tacksam att ha så fina människor runt omkring mig. Jag älskar dem alla avslutar en stolt Mirella.

Lokal annonsör

FOTO: Privat

 

annonser
annonser