Mitt Roslagen och Allt om Norrtälje i samarbete

publicerad 4 november 2021
- av Redaktionen
Annons:

ROSLAGEN. Mitt Roslagen och den nystartade webbtidningen Allt om Norrtälje har avtalat om ett samarbete.
– Det här är fantastiskt roligt och bra. Vi får nu tillgång till en webb, vilket vi haft planer på länge, säger Wilhelmina Eriksson, vd och ägare av Mitt Roslagen.

För ett par veckor sedan såg en ny nyhetssajt, alltomnorrtalje.se med fokus på det som händer i Norrtälje kommun dagens ljus. En sajt som har mottagits väl av de som vill få sig till livs gratis nyheter och reportage dygnet runt.

Bakom sajten står Nicklas Salmin.
– Vår nyhetssajt är till för dem som önskar en öppen och gratis förmedling om det som händer i vår kommun, förklarar han. Vi fokuserar mest på att rapportera kring samhälle, sport, kultur och nöje. Men med tanke på att vi modererar kommunens största digitala samlingsplats, facebookgruppen ”Norrtälje – vad händer på byn” så kommer sajten att utvecklas i symbios med medlemmarna där. Det som vi märker att läsarna är intresserade av kommer vi fokusera mer på.

Nästa steg var enligt Salmin att söka en samarbetspartner. Och valet och önskemålet har hela tiden varit Mitt Roslagen, berättar han. Nu är det samarbetet verklighet.
– Det redaktionella samarbetet med Mitt Roslagen kommer att bli fantastiskt spännande. Det är en professionell och seriös aktör med gott renommé lokalt. Tillsammans är jag övertygad om att vi kommer kunna utveckla synergieffekter som läsarna på sikt kommer märka av. Mitt Roslagen är störst på print och Allt om Norrtälje är störst digitalt. Tillsammans kompletterar vi varandra perfekt.

Wilhelmina Eriksson säger så här om samarbetet, som omfattar dels det redaktionella, dels annonsförsäljning.
– Vi känner stor lycka i det här. Vi har länge pratat om en webb och nu föll alla bitar på plats. Nu kan vi erbjuda både våra kunder och våra läsare ännu en plattform, vilket är helt perfekt då vår papperstidning kommer ut varannan torsdag. Och att nu även på webben kunna erbjuda våra läsare, gamla som nya, ett innehåll som är och förblir gratis är strålande, bra för alla.

Pove Persson är redaktör för Mitt Roslagen och han ser stora vinster och möjligheter i detta ur ett redaktionellt perspektiv.
– Nu kan vi vara mycket mer aktuella och få ut nyheter och reportage snabbt och direkt. På Allt om Norrtälje kommer våra nyheter och delar av vårt andra innehåll publiceras, liksom att vi i Mitt Roslagen även får tillgång till det material som medarbetarna på sajten gör själva, säger han.

Kommer dina mycket populära krönikor nu också kunna läsas på webben?
– Haha, ja då. Det är tanken att jag till och med ska få en egen flik för dem.

Så här inbjudande ser den nya gratissajten Allt om Norrtälje ut. Nu blir det ännu mer nyhetsinriktad då ett samarbete med Mitt Roslagen har slutits.

Mitt Roslagen

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ämnen: SOS Alarm