“Mordbrännaren” hotade personal på anstalt – riskerar att inte få villkorlig frigivning

publicerad 4 februari 2024
- av Daniel Rämsell
Conny Simonsson, den så kallades “Mordbrännaren”, har erhållit en varning från Kriminalvården efter att ha hotat en tjänsteman på Salbergaanstalten, vilket kan påverka hans chanser till villkorlig frigivning.

Conny Simonsson, den så kallades “Mordbrännaren”, har erhållit en varning från Kriminalvården efter att ha hotat en tjänsteman på Salbergaanstalten, vilket kan påverka hans chanser till villkorlig frigivning, vilket Norrtelje Tidning också rapporterat om. 

En incident på Salbergaanstalten i Sala har lett till att Conny Simonsson, 34, som avtjänar ett sjuårigt fängelsestraff för inblandning i två mordbränder i Norrtälje, nu står med en varning för misskötsel från Kriminalvården. Detta efter ett uttalande som tolkats som hot mot anstaltspersonal, vilket kan komma att påverka hans möjligheter till tidigare frigivning.

Händelsen inträffade i mitten av november förra året när Simonsson uttryckte starkt missnöje över sin tilldelade kontaktperson på anstalten. Han gav uttryck för att kontaktpersonen var oengagerad i hans ärende, med ord som “jag får väl knocka honom” och “han ska bort från mitt case”, vilket väckte oro hos personalen.

Simonsson har i efterhand förklarat sina uttalanden med att han var frustrerad och att hans intention var att “knocka sig själv” för att visa på sin desperata situation, snarare än att utgöra ett fysiskt hot mot någon annan. Trots förklaringen har Kriminalvården beslutat att tilldela honom en formell varning.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!