MUMIK går mot sitt slut och avslutar med två föreställningar på Opalen

publicerad 8 maj 2024
- av Alexander Hall
MUMIK avslutar med två spelningar på Opalen i Rimbo.

Projektet MUMIK, där personer med funktionsvariation tillåts vara kreativa under sin dagliga verksamhet går mot sitt slut och man avslutar med två föreställningar på Opalen i Rimbo.

I maj 2021 startade MUMIK, en daglig verksamhet med fokus på kultur för personer med olika funktionsvariationer. Efter tre år av kreativ utforskning och kulturell verksamhet når projektet sitt crescendo med två föreställningar på kulturscenen Opalen i Rimbo.

– I tre år har kulturintresserade från Norrtälje kommuns dagliga verksamheter kommit till MUMIK för att utforska det konstnärliga fältet. Här har de ägnat sig åt dans, musik, teater, scenteknik, media och konst, berättar Elina Widnersson, projektledare för MUMIK.

Publiken kan se fram emot föreställningen “Minnenas Spa” den 19 maj, en interaktiv föreställning som bjuder in till personlig reflektion och avkoppling genom en resa bland minnen och sinnliga upplevelser. Även “Drömlösa”, som är den andra föreställningen, den 30 maj, utspelar sig i en drömvärld där samhällets individer genom sina drömmar finner sin plats i ett större sammanhang.

I Minnenas Spa besöker publiken olika rum med olika teman. I ett rum fyllt med energi finns dansaren och skådespelaren Jenny Olander som tycker att det både känns bra och nervöst inför föreställningen.

Jenny Olander innan en tidigare spelning. FOTO: Felix Helgesson

– Jag tänker på att det kommer jättemycket folk som kommer att stirra på mig. Men jag tycker ändå att folk borde komma hit och titta på allt vi har jobbat med. Jag har ett danssolo och vi har jättefina scenkläder, säger Jenny Olander, i ett pressmeddelande.

– Samarbetet med Kulturskolan har gett många deltagare i våra dagliga verksamheter möjlighet att utvecklas och uppfylla sina drömmar. Det riktigt sprakar av glädje och självförtroende när de intar scenen med teater, musik, dans och sång. Jag ser med spänning fram emot kommande föreställningar i maj, säger Tuija Ferhm, verksamhetschef Funktionsstöd och service på Vårdbolaget Tiohundra.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!