närmare 200 nya hyresbostäder klara för inflyttning i Norrtälje hamn

publicerad 22 juni 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. En omfattande utveckling äger rum i Norrtälje hamn, där nära 200 nyligen uppförda hyreslägenheter nu står redo att mottaga sina första hyresgäster. Tack vare statligt investeringsstöd kan hyresnivåerna hållas under genomsnittet för jämförbara nybyggda lägenheter. 

Fastighetsbolaget K2A Knaust & Andersson Fastigheter inleder nu den successiva uthyrningen av de 191 nya lägenheterna belägna i Norrtälje hamn. Investeringsstödet från staten har inneburit att bostäderna inte bara har lägre energiförbrukning än genomsnittet, utan att hyrorna även är lägre än för andra nyligen uppförda bostäder.

– Det här är miljöcertifierade lägenheter i ett jättefint läge. I vanliga fall skulle det riskera att bli ganska höga hyror, men här är vi glada att kunna erbjuda en lägre hyresnivå så att fler har möjlighet att söka lägenheterna, säger Henrik Nordlund, förvaltningschef på K2A, i ett pressmeddelande. 

Uthyrningen sker genom K2A:s bostadskö, som är kostnadsfri att delta att stå i. Detta har lett till en markant ökning av antalet köande under det senaste året. Trots detta menar Nordlund att det kan finnas möjlighet att erhålla en lägenhet även för dem som nyligen anslutit sig till kön.

– Eftersom många lägenheter ska hyras ut samtidigt kan det räcka med kort tid i kön för att få ett förstahandskontrakt. Det finns absolut en poäng med att gå in och ställa sig i kön nu om man lockas av de lägre hyresnivåerna eller av chansen att bo miljövänligt, säger han.

Projektet, som fått namnet Magasinet i anspelning på dess läge i Norrtälje hamn, erbjuder en variation av lägenhetstyper. Majoriteten av lägenheterna är försedda med kungsbalkong, balkong eller loggia, medan storleken och hyran varierar. En etta hyrs ut för 4 400 kronor i månaden, medan de största lägenheterna med fyra rum och kök hyrs ut för 11 455 kronor per månad.

FOTO: K2A


Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!