fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NIK lånar in Hallsta IK:s tränare inför veckans matcher: ”Jag kommer göra allt för att vinna”

Norrtälje IK har haft en tuff start på säsongen, med fem spelade matcher har laget endast vunnit en. Inför veckans kommande två matcher lånar NIK in Hallstas tränare Dennis Sundström.
– Vi har haft en bra dialog tidigare. Det är jättekul att få frågan och att vi kan hjälpa varandra. 

Hallsta IK gav i början av säsongen bort sin plats i division 3. Det var svårt att få ihop ett fullt lag som var villiga att lägga ner den tiden som krävs för att laget ska kunna hålla sin plats. Dennis Sundström har varit Hallsta IK:s huvudtränare i fyra säsonger med goda resultat. Laget har haft en stabil plats i division 3 men har nu startat säsongen i division 4 på egen begäran.

– Vi hade inte trupp för att spela i division 3 och vi hade ett B-lag i division 4 som också hade halvdåligt med folk. I stället för att behöva chansa och kanske inte kunna fullfölja någon av serierna fullt ut så slog vi ihop oss och valde att gå ner en division, berättar Dennis.

Näst på tur för att ta klivet upp till Division 3 var Norrtälje IK som snabbt tackade ja till platsen. Sedan säsongsstarten i mitten av september har motståndet varit tufft och tempot har ökat, men NIK har jagat en högre division länge och tvekade aldrig på att ge det en chans, när erbjudandet kom från Hockeyförbundet.

– Jag är glad för Norrtäljes skull, jag känner hälften av laget så det hade visserligen varit roligt att möta dom i division 4, men om det är något lag som ska få platsen så är det Norrtälje som satsar uppåt, säger Dennis.

Motståndare som hjälper varandra

Trots att de båda lagen alltid har varit motståndare så stöttar de varandra. På måndag möter Norrtälje Östervåla IF i Norrtälje Sportcentrum och på torsdag väntar en bortamatch i returen. NIK:s ordinarie huvudtränare Karl Tigerhielm skadade sig i samband med en olycka förra veckan och är sjukskriven. Han känner sig dock väldigt trygg med att Dennis kan rycka in och hjälpa till.

– Jag är oerhört tacksam för att Dennis täcker upp nu när jag inte kan vara med. Dennis har lång erfarenhet som spelare och har gjort väldigt bra ifrån sig som tränare i Hallsta senaste åren. Han är omtyckt av spelarna och har mycket att ge som coach.

Karl drog på sig en hjärnskakning vid olyckan och är osäker på när han kan vara tillbaka som tränare igen.

– Jag vet inte när eller om jag kommer tillbaka tyvärr. Jag har bett föreningen hitta en lösning både på kort och lång sikt. Jag vet att dom jobbar på det, säger Karl.

Dennis ser det som ett roligt gästspel i nuläget och är mån om att det går bra för Norrtälje. Han har själv spelat i laget och har många vänner som är aktiva spelare. Men det är ingen hemlighet att det är fler lag i Roslagen som rycker i Dennis –Rimbo IF och Norrtälje IK har inför tidigare säsonger velat ha honom både som assisterande- och huvudtränare. Dennis tar det med ro och ser det som ett kvitto på att han gör ett bra jobb.

– Norrtälje är min moderklubb och jag kommer göra allt för att vinna dom här matcherna, och det vet jag att laget också vill. Jag hoppas att dom säkrar kontraktet redan innan jul och kommer till alltrean. Jag trivs väldigt bra i Hallsta och det är mitt mål att fullfölja säsongen där, men det är klart att man aldrig stänger några dörrar för framtiden, avslutar Dennis.

Camilla Häggström
Frilansreporter
camilla@alltomnorrtalje.se

Kommentera via Facebook