Norrtälje sjukhus åter i stabsläge från och med i dag

publicerad 29 december 2021
- av Redaktionen
Annons:

NORRTÄLJE. Ett mycket ansträngt personalläge gör att Norrtälje sjukhus på nytt övergår till stabsläge från och med i dag, onsdag. Senast sjukhuset var i stabsläge var det 14 till 27 december. Då som nu handlade det om hög beläggning och stor sjukfrånvaro bland personalen.

– Läget förbättrades något i början på veckan, men sjukfrånvaron är dessvärre fortsatt mycket hög. I dag påverkar det också nyckelfunktioner på sjukhuset, som röntgenkliniken. Även på vårdavdelningarna är många medarbetare frånvarande. Det rör sig i de flesta fall om förkylningssymtom, och då ska man vara hemma, i enlighet med de rekommendationer som gäller, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas i ett pressmeddelande från Tiohundra.

Vårdavdelningarna har dragit ner på antalet öppna vårdplatser för att klara av bemanningen under helgerna.

– Om inte personalläget förbättras inför nyårshelgen kan det bli aktuellt att stänga ytterligare vårdplatser. Det innebär att vi nu måste lägga alla tillgängliga resurser på den akuta vården, för att upprätthålla patientsäkerheten, säger Susanne Bergenbrant Glas.

– Läget kan förändras snabbt. Precis som vi nu åter höjer vår beredskap, för att kunna fördela och använda resurserna där de för stunden behövs som bäst, kan vi också återgå till normalläge med kort varsel så snart situationen medger det, säger Susanne Bergenbrant Glas.

Mitt Roslagen

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!