Norrtälje sjukhus åter i stabsläge

publicerad 17 januari 2022
- av Daniel Rämsell
Annons:
annons

NORRTÄLJE. Ett förbättrat vårdplatsläge gör att Norrtälje sjukhus återgår till stabsläge på måndagen.

annons
annons

Till följd av överbeläggningar och sjukdom inom personalen har Norrtälje sjukhus varit i förstärkningsläge sedan 3 januari. Detta har inneburit att bland annat planerade operationer skjutits upp. På måndagen rapporterar Norrtälje sjukhus att de återgår till stabsläge.

– I dag har vi ett något förbättrat vårdplatsläge och bedömer att vi därför kan gå ner från förstärknings- till stabsläge. Många medarbetare är alltjämt sjuka eller i familjekarantän, och vi följer utvecklingen noga för att snabbt kunna vidta nya åtgärder vid behov, säger chefläkare Susanne Bergenbrant Glas.

Sjukvårdens beredskapsnivåer
Förutom normalläge finns det enligt Socialstyrelsen tre nationella beredskapsnivåer inom sjukvården, vilka presenteras nedan:

1. Stabsläge
Innebär att katastrofledningen upprättar en ledningsgrupp/stabsfunktion som håller sig underrättad om läget, vidtar nödvändiga åtgärder och följer händelseutvecklingen.

2. Förstärkningsläge
Innebär att katastrofledningen vidtar åtgärder för punktförstärkning av viktiga funktioner inom sjukvården.

3. Katastrofläge
Innebär att alla de funktioner inom sjukvården som krävs för att ta hand om ett stort antal skadade tas i anspråk och att personal och utrustning förstärks.

Daniel Rämsell
Allt Om Norrtälje

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!