Norrtäljebo misstänkt för mord i SD-politikers bil

publicerad 28 februari 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. Under måndagen häktades två personer, en 23-årig Norrtäljebo för mord och försök till grovt vapenbrott samt en 32-årig man för försök till grovt vapenbrott. Det misstänkta mordet skedde i en Sverigedemokratisk lokalpolitikers bil i Södertälje.

annons
annons

Den 23 februari hittades en man i 20-årsåldern skottskadad i bil utanför Södertälje. Mannen som hittades i en lokalpolitikers bil fördes till sjukhus men avled senare av skadorna. Två dagar efter mordet kunde polisen gripa två personer varav den ena, i samma ålder som brottsoffret är hemmahörande i Norrtälje kommun.

Enligt uppgifter till Aftonbladet hade offret besuttit en ledande position i det så kallade Södertäljenätverket. Enligt samma uppgifter lär Norrtäljebon vara en tongivande person i ett kriminellt nätverk norr om Stockholm. Den anhållne mannen blev så sent som dagen före mordet dömd i Attunda tingsrätt för ringa narkotikabrott och dopningsbrott. Han är sedan tidigare villkorligt frigiven från ett fängelsestraff för rån, försök till utpressning och människorov.

Lokal annonsör

annonser
annonser