Norrtäljes filmstjärna på nya uppdrag – jobbar med Felix Herngren

publicerad 9 juni 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. Mirella som nyligen vann Guldtackan som årets statist fortsätter att glänsa. – Jag ska bland annat fortsätta filma med Felix Herngrens nya tv-serie och några scener med Sommaren med släkten. Det ska bli jättekul. Jag längtar tills det drar igång, säger Mirella Söderquist, 10 år.

annons
annons

Norrtäljes egen filmstjärna Mirella Söderquist har fått mycket medial uppmärksamhet under våren och nya spännande uppdrag står på glänt.

– Det var väldigt många som hörde av sig i samband med att jag tagit emot priset på Guldtackegalan. Flera intervjuer med olika tidningar och radiokanaler. Bland andra P4 Stockholm och Kamratposten. Nu har det lugnat ner sig lite igen, säger tioåringen med ett leende på läpparna.

Förutom den mediala uppmärksamheten var det många kollegor i branschen som gratulerat Mirella till vinsten i Guldtackegalan.

– Många av mina kollegor som jag har jobbat med tidigare har hört av sig och grattat mig. Bland andra Mikael Persbrandt, Eva Röse, Alexandra Rapaport, Edvin Ryding, Familjen Ingrosso, Sissela Kyle, Julia Dufvenius, Dragomir Mrsic och Josefin Crafoord med flera, säger en stolt Mirella.

Tioåringen är upphöjd till skyarna i branschen men har fötterna kvar på jorden. En ödmjuk och generös Mirella berättar att hon gärna bjuder sina kompisar på ett stort kalas varje år för en del av lönen hon drar in från skådespeleriet.

– I år var vi 25 kompisar som åkte till Yoump i Arninge och firade min födelsedag, jag hade hyrt en egen buss. Vi hade så roligt hela dagen, det kändes som att vi åkte på en skolresa.

Mirella som jobbat hårt den senaste tiden med inspelningar till Morden i Sandhamn, Heder säsong 2 och Victoria av Baden i Drottningarna har valt att ligga lågt tills skolan är slut.

– Jag har fått flera erbjudanden till olika tv-serier och långfilmer, men har valt att ligga lite lågt nu tills skolan är slut och det blir sommarlov. Jag har än så länge tre inspelningar inbokade, bland annat fortsätta filma med Felix Herngrens nya tv-serie och några scener med Sommaren med släkten. Det ska bli jättekul, jag längtar tills det drar igång avslutar Mirella.

FOTO: Susanne Mattsson 

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!