NORRTÄLJE. Efter flera år som en del av den nationella Harrys-kedjan, har den kända krogen i Norrtälje genomgått en omvandling. Med namnbytet till ”Brasseri Stationen” och ett uppdaterat koncept, presenterar ägaren Håkan Cederwall sina planer för framtiden.
Tidigare Harrys, en välkänd del av Norrtäljes restaurangscen, bytte i slutet av förra veckan namn till “Brasseri Stationen”. Håkan Cederwall, ägaren, beslutade att det var dags att bryta sig loss från den nationella kedjan och skapa något nytt för Norrtälje.
– Det har varit en fantastisk och rolig tid att vara en del av Harrys-kedjan. Norrtälje har otroligt många bra krögare och krogar samt att matvanorna ändras efter utbud. Vi kände att det var naturligt att ta det här steget för att följa med våra kollegor i Norrtälje, säger Håkan Cederwall.
Det nya konceptet, ”Stationen”, kommer att ha en tydligare lokal prägel. Cederwall nämner att trots förändringarna kommer kärnan i verksamheten att vara densamma. En av de mest påtagliga förändringarna kommer att märkas på menyn. Medan Harrys hade vissa standardrätter, kommer ”Stationen” att ge mer utrymme för personalens kreativitet.
– Harrys är en kedja där en del rätter alltid måste finnas. Nu kan vi släppa iväg vår personals ambitioner och kreativitet på ett annat sätt, säger Håkan.
När det gäller visionen för det nya restaurangen, beskriver Cederwall den som en lokal mötesplats för umgänge.
– Vi vill att att det skall vara en krog som man kan besöka flera dagar i veckan för att umgås på, med känslan av att man är hemma, säger han.
Utöver namnbytet och det nya konceptet, blickar ”Stationen” framåt med flera evenemang i sikte. Cederwall lyfter särskilt fram deras kommande julshow, som startar den 24 november. Han nämner också att de utforskar möjligheten att introducera en vinterträdgård.
FOTO: Daniel Rämsell