Nytt telefonnummer förenklar kontakten med psykiatrin för oroliga vårdnadshavare

publicerad 2 maj 2024
- av Nicklas Salmin
Tiohundra introducerar en ny tjänst för vårdnadshavare som är bekymrade över sina barns psykiska hälsa.

Tiohundra introducerar en ny tjänst för vårdnadshavare som är bekymrade över sina barns psykiska hälsa.

Vårdnadshavare som är oroliga för sitt barns psykiska hälsa kan komma i kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin genom att ringa ett nytt, dedikerat telefonnummer. Tjänsten, som är en del av Tiohundra, syftar till att göra det lättare för föräldrar att snabbt få vägledning och stöd.

När man ringer det nya numret får vårdnadshavare direkt prata med kvalificerad personal som kan göra en första bedömning av barnets behov. Personalen kommer därefter att vägleda vårdnadshavaren till den mest lämpliga verksamheten inom Tiohundra för vidare hjälp.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för de som behöver komma i kontakt med oss. Genom att enbart använda ett telefonnummer behöver vårdnadshavare inte själva känna någon stress över att ta reda på var de ska vända sig, det är precis det man får hjälp med när man ringer det här numret, säger Sophie Lindberg, verksamhetschef för barn- och ungdomspsykiatrin, i ett pressmeddelande.

FAKTARUTA
Barn och ungdomar upp till och med 17 år kan få hjälp med både lättare och svårare psykiska besvär. De verksamheter som man kan hänvisas vidare till är barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och samtalsmottagningen.

  • 08-123 273 80
  • Rådgivning och vägledning, vardagar klockan 9-15 (lunchstängt 12-13)
  • Akuta ärenden, vardagar klockan 8-16

KÄLLA: Tiohundra AB

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!