Nytt tillfälligt utegym i Norrtälje – kan bli permanent

publicerad 16 maj 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. Den 25 maj öppnas ett nytt provisoriskt utegym vid Sportcentrum, Norrtälje. – Det finns få offentliga gym i kommunen. Syftet med det tillfälliga utegymmet är att vi vill testa och se vad invånarna tycker om det här. Vi vill möjliggöra att gymma på ett roligare sätt, säger Patrik Nydahl, enhetschef för idrott, motion och friluftsliv på Norrtälje kommun.

annons
annons

Utegymmet kommer vara gratis att nyttja, vara öppet dygnet runt under testperioden och vara placerat bakom den lilla parkeringen, till höger om entrén till Sportcentrum. Anläggningen kommer ha tio stycken maskiner med anpassningsbara vikter för en så dynamisk träning och upplevelse som möjligt. Maskinerna är även uppkopplade med sensorer som kommer samla in data avseende användningen.

– Om vi ser efter att provperioden är slut, att detta är något som kommuninvånarna uppskattar och vill ha i fortsättningen så får vi se om det är möjligt att bygga ett temporärt utegym i kommunen, säger Nydahl.

Besökarna av gymmet uppmanas även att svara på en enkät med frågor om vad de anser om anläggningen. Resultatet av enkäten och användandet av utegymmet, kan alltså komma att ligga till grund för att bygga ett permanent sådant.

– Det finns få offentliga gym i kommunen. Syftet med det tillfälliga utegymmet är att vi vill testa och se vad invånarna tycker om det här. Vi vill möjliggöra att gymma på ett roligare sätt, säger Patrik Nydahl.

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!