personal på Tiohundra tar hälsan på allvar – vinnare av stegtävling gick 650 000 steg på två veckor

publicerad 22 april 2023
- av Redaktionen

Hjälporganisationen LET US ALL UNITE, bestående av sjukvårdspersonal från Norrtälje sjukhus, har anordnat en stegräknartävling för vårdpersonalen på Tiohundra. Tävlingen som gick av stapeln mellan 1 – 15 april har haft stort intresse. Vinnaren, Madelene Melander, som jobbar på vaktmästeriet på Norrtälje sjukhus gick  650 000 steg under tävlingsperioden och har kammat hem förstapriset som är en övernattning med spa och trerättersmiddag på Hotell havsbaden, i Grisslehamn.

För tredje året i rad har tiohundras sjukvårdspersonal deltagit i en stegräknartävling anordnad av LET US ALL UNITE, en hjälporganisation bestående av sjukvårdspersonal på Norrtälje sjukhus. Intäkterna som tävlingen inbringat går uteslutande till organisationens barnhem i Nairobi, Kenya. I prispotten låg bland annat spadagar och hotellnätter från Hotell Havsbaden, Marholmen samt Åtellet. Under två veckor har deltagarna tävlat om att gå flest antal steg och därmed förbättra sin hälsa. Tävlingen har haft stort intresse och personalen har gått extra promenader eller tränat mer än vanligt för att öka sina chanser att vinna.

En lite chockad Madelene berättare om känslan av att ha vunnit årets tävling:

– Det är fantastiskt kul att få vinna en sådan här tävling. Jag går väldigt mycket på jobbet, så man får många steg under arbetstid. Med det sagt, så har jag gått extra många promenader under tävlingsperioden, men inte visste jag att jag skulle vinna, säger hon med ett stort leende på läpparna. Min förhoppning är att jag ska fortsätta att träna så mycket som möjligt, även nu efter att tävlingen är slut, fortsätter hon.

Madelene Melander, som jobbar på vaktmästeriet på Norrtälje sjukhus, vann alltså tävlingen med sina 650 000 steg under två veckor. Hon har nu belönats med en övernattning på Hotell Havsbaden inklusive spa och trerättersmiddag. Madelene berättar att hon är glad över att ha vunnit tävlingen och att hon är tacksam över att ha haft möjligheten att förbättra sin hälsa genom att ha tränat extra mycket under tävlingsperioden.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!