Polisförberedande utbildning på Väddö folkhögskola

publicerad 27 februari 2024
- av Daniel Rämsell
Väddö folkhögskola tar sig an utmaningen att förbereda nästa generation poliser med en nystartad polisförberedande utbildning. FOTO: Privat

Väddö folkhögskola tar sig an utmaningen att förbereda nästa generation poliser med en nystartad polisförberedande utbildning. Utbildningsstart är hösten 2024 och skall ge studenter nödvändiga verktyg och kunskaper för att lyckas i framtida polisyrket.

Rektorn för Väddö folkhögskola, som står bakom nysatsningen, delar sin vision för utbildningen:

– Våra studenter kan förvänta sig en välavvägd mix av teoretisk och praktisk undervisning, där vi även fokuserar på personlig utveckling. Vi är speciellt stolta över vår lärarstab som inkluderar en erfaren polis, en erkänd personlig tränare och en beteeendevetare, säger Sandy Monteiro, rektor på Väddö folkhögskola.

Utbildningen är utformad för att ge en djupgående inblick i polisens vardag med ämnen som lagkunskap, kommunikation och konflikthantering, samtidigt som den förbereder eleverna för de fysiska och psykiska utmaningar som yrket innebär.

Sandy Monteiro, rektor för Väddö folkhögskola. Hon är taggad på att erbjuda studenter möjlighet att kunna förbereda sig för polisyrket.

– Det handlar om mer än bara att lära sig hantera olika situationer; vi vill också förbereda våra studenter för de höga krav som kommer med polisutbildningen och det framtida yrkeslivet, tillägger Monteiro.

För Norrtälje kommun representerar utbildningen en betydande möjlighet menar Sandy.

– Att vi som den enda skolan i Stockholms län erbjuder denna utbildning, stärker inte bara Norrtäljes position som en utbildningsstad utan bidrar även till samhället genom att möta det akuta behovet av fler kvalificerade poliser, säger rektorn och understryker hur utbildningen kommer att locka studenter från hela landet, vilket i sin tur kan gynna Norrtälje kommun såväl ekonomiskt som socialt.

Med blicken framåt ser man nu stora möjligheter med den kommande polisförberedande utbildningen som skall sätta Väddö folkhögskola på kartan.

– Det jag ser mest fram emot är att välkomna våra nya studenter och att se deras utveckling, från första dagen hos oss till dagen de förhoppningsvis antas till polisprogrammet. Vår ambition är att inte bara utbilda kompetenta yrkespersoner utan även individer som är redo att göra en positiv skillnad i samhället, avslutar Monteiro med entusiasm.

FAKTARUTA
Allt du behöver veta om polisförberedande utbidlningen på Väddö folkhögskola:

Startdatum: Måndagen den 19 augusti 2024

Studietakt: Heltid (100%)

Upplägg: Utbildningen ges på plats på Väddö folkhögskola, Väddö, och pågår under 40 veckor.

Ansökan öppnade: 1 november 2023

Ansök senast: 30 april 2024

Antagningskrav: För att kunna antas till utbildningen ska du vara minst 18 år (eller fylla 18 år senast det året du börjar hos oss), skriva ett personligt brev till din ansökan, inkl. foto, ha minst två års gymnasiekompetens eller motsvarande och delta på en antagningsintervju. Du ska också bifoga ett personbevis för studier samt utdrag ur belastningsregistret till din ansökan.

Studietider läsåret 2024/2025:
HT: 2024-08-19 – 2024-12-20
VT: 2025-01-08 – 2025-06-10

Länk till ansökan

Kontakt:
Sandy Monteiro, rektor och kursansvarig
E-post: sandy.monteiro@vaddo.fhsk.se
Telefon: 0176-528 02

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!