Serievåldtäktsman väntas bli villkorligt frigiven i mars: “Jag har lust att döda”.

publicerad 15 februari 2024
- av Daniel Rämsell
Efter avtjänat straff för flera våldtäkter släpps mannen snart ut.

Efter avtjänat straff för flera våldtäkter släpps mannen snart ut.

Den man som sedan tidigare som kommit att kallas för “Nytorgsmannen” efter att ha dömts för en rad sexualbrott, inklusive sju våldtäkter, väntas nu bli villkorligt frigiven från Salbergaanstalten inom en snar framtid. Mannen, som nu är 36 år gammal, avtjänar förnärvarande ett femårigt fängelsestraff för sina brott, som innefattar åtta fall av sexuellt övergrepp och elva fall av kränkande fotografering.

Under tiden för brotten, som bland annat innefattade att han filmade sina brottsoffer, var “Nytorgsmannen” boende vid Nytorget på Södermalm i Stockholm, där han också begick flera av våldtäkterna. Bland brottsoffren finns en kvinna från Norrtälje.

36-åringen var nyligen involverad i ett incident där han via ett skrivet meddelande lämnat en lapp till en anställd på Salbergaanstalen med texten “Jag har lust att döda” varefter han tilldelades en varning av Kriminalvården och en polisanmälan om hot mot tjänsteman.

Trots upprepade varningar från Kriminalvården under tiden i fängelse, inklusive försök till påverkan av personal har det bedömts att det inte finns tillräckliga skäl för att skjuta upp mannens villkorliga frigivning och han kan komma att släppas ut i de fria den 10 mars.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!