Sjuksköterska IVO-anmäld – stal narkotika från arbetsplatsen

publicerad 7 april 2024
- av Nicklas Salmin
En sjuksköterska vid en vårdinrättning i Norrtälje kommun har valt att avsluta sin anställning efter att ha blivit föremål för en utredning beträffande försvunna narkotikaklassade läkemedel från arbetsplatsen.

En sjuksköterska vid en vårdinrättning i Norrtälje kommun har valt att avsluta sin anställning efter att ha blivit föremål för en utredning beträffande försvunna narkotikaklassade läkemedel från arbetsplatsen. Händelsen har lett till en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo).

En utredning har inletts mot en sjuksköterska i Norrtälje kommun till följd av att det upptäckts att narkotikaklassade läkemedel försvunnit från den vårdinrättning där personen varit anställd. Misstankarna väcktes i början av oktober förra året, när verksamhetschefen informerades via e-post om det misstänkta narkotikasvinnet.

Enligt den anmälan som lämnats in till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo), tyder utredningen på att sjuksköterskan har beställt hem läkemedel som inte varit en del av verksamhetens ordinarie lager, samt underlåtit att dokumentera beställningarna.

Sjuksköterskan har uppgett att hon inte blivit tillräckligt informerad om vilka läkemedel som var godkända för beställning.

Sjuksköterskan har själv valt att avsluta sin tjänstgöring på vårdinrättningen.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!