Stor polisinsats i norra Stockholm

publicerad 10 maj 2024
- av Daniel Rämsell
I helgen spärrade polisen av in- och utfarter på flera platser i norra Stockholm för att kontrollera bilförare. Totalt kontrollerade polisen 4875 förare i Stockholms län och flera var alkohol- och narkotikapåverkade. FOTO: Polisen

I helgen spärrade polisen av in- och utfarter på flera platser i norra Stockholm för att kontrollera bilförare. Totalt kontrollerade polisen 4875 förare i Stockholms län och flera var alkohol- och narkotikapåverkade.

Det var på lördagen och söndagen som poliser och aspiranter från Stocholms län, inklusive från Norrtälje, genomförde insatsen med målet att lagföra påverkade bilförare och kriminella personer.

Totalt fick 4 875 förare göra alkoholutmätningsprov varav 25 förare var påverkade av alkohol och 12 av narkotika. 21 stycken fordon genomsöktes på grund av misstanke om farliga föremål. Utöver det misstänktes fyra personer för innehav av narkotika. Det var ungefär lika många kvinnor och män som blev rapporterade, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Bland andra stoppades en 16-åring i en mopedbil. När hen blåste i alkoholmätare visade den positivt och hen lämnades över hem till föräldrarna. Ungdomen kommer att kallas till förhör då erbjuds även vårdnadshavaren att få följa med, rapporterar polisen.

– Dessa typer av trafikinsatser har vi arrangerat sedan 2015. Målet med trafikinsatserna är alltid att få noll personer som kör alkohol- eller narkotikapåverkad. Det skulle innebära att vi har lyckats med vårt arbete, säger Patrick Ivanyi, polisinsatschef för insatsen.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!