Tiohundras VD lämnar posten efter tio år

publicerad 17 januari 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Tiohundras verkställande direktör, Peter Graf lämnar sitt uppdrag för Tiohundra till sommaren 2023 och rekryteringen av en ny VD påbörjas inom kort.

Peter Graf har bland annat varit VD för Danderyds sjukhus, Aleris AB, chef för Astrid Lindgrens barnsjukhus och nu de senaste tio åren VD för Tiohundra AB.

– Det har varit tio fantastiska år. Tiohundra är ett unikt bolag, och jag är både tacksam, glad och stolt över att jag fått möjlighet att vara med och utveckla Norrtäljemodellen, som blivit känd i hela Sverige, säger Peter Graf, i ett pressmeddelande.

– Beslutet jag fattat, att nu lämna Tiohundra med alla kompetenta och trevliga chefer och medarbetare, var inte lätt. Men tio år är en lång tid. Jag fyller 64 i år och vill ta chansen att hinna med lite annat i livet, säger Peter Graf vidare.

Tiohundras styrelseordförande Barbro Naroskyin framhåller Peter Grafs betydelse för bolaget under hans tid som VD.

– Tiohundra är ett mycket välskött bolag, känt för sin sammanhållna vård och omsorg, nöjda patienter och brukare, välfungerande verksamheter och medarbetare som trivs på jobbet. Peter Grafs ledarskap och engagemang har haft stor betydelse för Tiohundras utveckling de här tio åren, säger Barbro Naroskyin, i pressmeddelandet.

Rekryteringen av en ny VD till Tiohundra AB påbörjas inom kort.

– Peter Graf har sex månaders uppsägningstid och kommer att fortsätta sitt uppdrag som VD under vintern och våren, parallellt med att rekryteringsprocessen pågår, säger Barbro Naroskyin.

FOTO: Tiohundra

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!