Tog stryptag på exsambon – “Det är nu du dör”

publicerad 26 februari 2022
- av Daniel Rämsell
Annons:
annons

HALLSTAVIK. 31-åring från Hallstavik döms till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel, olaga hot och ofredande mot sin före detta sambo – tog stryptag och borrade en fjärrkontroll i tinningen på en kvinna.

annons
annons

En 31-årig man blev förra veckan dömd i Norrtälje tingsrätt för bland annat misshandel av sin före detta sambo. Anledningen var enligt uppgifter ur tingsrättens dom att mannen var svartsjuk, eftersom sambon träffat en ny partner samt för att hon ansökt om lån i den dömdes namn.

Det var i december 2020 som misshandeln skall ha ägt rum och brottsoffret har uppgett att 31-åringen bröt sig in i hennes bostad och skall ha tillgripit en fjärrkontroll med vilken han tryckt med borrande rörelse i hennes tinning. Mannen skall sedermera även tagit stryptag på kvinnan vid två tillfällen vid den aktuella dagen och sagt “det är nu ska dö”. Under samma händelseförlopp skall han även stampat på brottsoffrets fot, som orsakat smärta för kvinnan.

Under 2021 har mannen även gjort sig skyldig till olaga hot, där SMS-konversationer använts som bevisföring. Den dömde har vid ett annat tillfälle under 2021 även gjort sig skyldig till ofredande efter att ha puttat kvinnan. Kvinnan har även uppgett att mannen vid samma tillfälle kastat en snöboll med grus mot henne.

31-åringen döms till samhällstjänst och villkorlig dom för misshandel, olaga hot och ofredande. Han skall även betala sedvanlig avgift om 800 kronor till brottsofferfonden eftersom fängelse finns i straffskalan för brottet han gjort sig skyldig till.

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!