Tony Irving bjuder upp till dans – här är årets program för Summer Boost

publicerad 31 juli 2023
- av Daniel Rämsell
ANNONS:

NORRTÄLJE. Tony Irving, Sveriges mest kända dansdomare och hängiven främjare av dans-och träningsaktiviteter, delar med sig av sina tankar inför Summer Boost Festival i en exklusiv intervju med Allt Om Norrtälje. Irving diskuterar festivalens inkluderande anda, dess unika aktiviteter och vikten av att bidra till Norrtäljes levande sommarlandskap. I denna artikel finner du hela programmet. 

När Allt Om Norrtälje intervjuade Tony Irving, mest känd för sin roll som domare i Let’s Dance, uttryckte han sin entusiasm inför Norrtälje Summer Boost, sommarfestivalen han själv arrangerar 2 augusti. Han ser fram emot att kunna erbjuda Norrtäljeborna en upplevelse som man sent kommer glömma – särskilt detta år. 

– Vi upplever att sommararrangemangen i Norrtälje är färre än vanligt och behovet större än vanligt. Vi har fler besökare i staden för varje sommar och det är viktigt för mig att kunna bidra till ett levande Norrtälje överlag, säger Tony Irving.

En av de mest spännande delarna av festivalen, enligt Irving, är den bredd av aktiviteter och workshops som erbjuds.

– Vi har lyckats locka med oss vår svenska landslagskapten i Hip Hop, som i sin tur har valt ut en riktigt duktig tjej, Elvira, som skall få hålla ett par klasser för barn och ungdomar i just Hip Hop. Förutom det så kommer Mevalins prisbelönta dansare att visa upp sig för hela staden, säger Irving.

Inkludering och prestigelöshet är nyckelord för festivalen och Irving poängterar att det är nöjet som skall ligga i fokus.

– Antingen tar man det som en utmaning och provar på eller så tycker man att det är roligt att titta när andra provar på, säger Tony. Vi hoppas på båda. Men ja, det är viktigt att vi tar det från grunden, så att det är just prestigelöst och framförallt roligt, fortsätter han.

Nybörjare i dans har särskilda möjligheter att engagera sig. Irving menar att om man är sugen på att locka upp sin partner på dansgolvet så tror han att man skall locka med hen till att Dansa i Norrtäljes grundkurser i Bugg & Foxtrot. Sedan rekommenderar han att man fortsätter att dansa till dansbandet Titanix efteråt, när man ändå kommit igång.

Som festivalens konferencier och ansikte utåt tar Irving sin roll på största allvar och önskar även lära ut dansens vett och etikett.

– Jag tar rollen på största allvar och utöver att presentera fram alla medverkande och allt de har på gång så tar jag även chansen att prata om till exempel dansgolvets vett och etikett, som kan göra det lättare för folk att interagera på ett dansgolv överlag, säger han. 

Till årets festival satsar man på att få en bredare publik än tidigare år och tack vare sponsring och samarbeten med bland annat Norrtälje kommun har de lyckats få med flera kända namn till festivalen.

– I år har vi bara festivaldagen och satsar större på den. Det når en bredare publik och ger istället folk till verksamheterna i efterhand – så vi har vänt på det kan man väl säga, säger Irving.

Förutom att festivalen bidrar till ett aktivt kulturliv i Norrtälje för invånarna menar Irving att Summer Boost har stor betydelse även för Norrtälje som turiststad. 

– Det är en del utav Svensk sommar och bör så också vara i Norrtälje, avslutar han. 

Med sitt engagemang för att främja dans och träningsaktivitet, bidrar Irving till att göra Norrtälje till en levande plats för sommarfestligheter med förhoppning om en dag med dans på rosor.

Hela programmet för Summer Boost 2003

10.00 Floor Barre med Tony Irving

En lugn & fin start på träningsdagen. Ett helkroppspass där Tony kombinerar rörelser från Yoga, Tai Chi och balett. Ta med egen yogamatta, om du har!

ANNONS:

10.30 Vinyasayoga med Sofia Dejke från Karma
Vi flödar mellan yogans positioner för att stärka och balansera kropp och sinnen med hjälp av solhälsningar, stående positioner &balansövningar.
Ta med egen yogamatta, om du har!

11.00 Dance Fusion med Niklas Berg från Friskis & Svettis
På det här danspasset möter du en skön smältdegel av olika uttryck och dansstilar: Disco, Funk, Jazz, Latino, Street, Musikal, Swing mfl. Dans fusion är fyllt av känsla. Du tränar kondition och koordination.

11.30 Showdans uppvisning med Mevalins Dans- & Gymnastikstudio
Fem tävlingsgrupper (5-22 år) visar upp sina prisvinnande nummer. Mevalins deltog i EM Open i Performing arts 2023 och hamnade på en välförtjänt femteplats.

12.00 HipHop med Svenska landslaget – för barn upp till 12 år
Testa på-pass med Elvira Johansson, vinnare av två SM-guld 2023 samt silvermedaljör på Hiphop-cupen i Litauen i år, ett internationellt pris. Det här blir kul!

12.30 Afrikansk dans med Malin & David Watson
Träna dans, frihet och rörlighet till härliga afrikanska rytmer tillsammans med kändisparet som driver The Watson Way!

13.00 Cuban Heat med Tony Irving
En kombination av afrikanska och kubanska danser med fokus på överkropp och flexibilitet. Här tränar vi hjärtat samtidigt som vi har kul!

13.30 PT-runda med Magnus Hammarström från Nordic Wellness
Häng med PT-Magnus på en prova-på-runda runt Societetsparken, för att se hur en grupplektion med en PT kan gå till. Kom med träningskläderna och träningsskorna på – och glöm inte vattenflaska – det blir svettigt och intensivt!

13.30 Disco med Malin & David Watson
En klass med medelhög intensitet. Klassisk aerobics till 70-tals musik som man kan fortsätta dansa hela livet!

14.00 Senior Dance Fitness med Tony Irving
Vi kallar upp alla seniorer på dansgolvet, nu är det er tur att svettas!

14.30 Showdans uppvisning med Mevalins Dans- & Gymnastikstudio
Fem tävlingsgrupper (5-22 år) visar upp sina prisvinnande nummer. Mevalins deltog i EM Open i Performing arts 2023 och hamnade på en välförtjänt femteplats.

15.00 Träffa Victor Henriksson-Urech – vår svenska förbundskapten i Hip Hop!

15.15 HipHop med Svenska landslaget – för Barn/ungdom 12 år och uppåt
Testa på-pass med Elvira Johansson, vinnare av två SM-guld 2023 samt silvermedaljör på Hiphop-cupen i Litauen i år, ett internationellt pris. Det här blir kul!

15.45 Dansgolvets vett & etikett – med Tony Irving

16.00 Bugg – grupplektion i pardans – med Dansa i Norrtälje
Dags att bjuda upp en partner! Dansa i Norrtälje går igenom grunderna i svenskarnas bästa socialdans – Buggen!

16.45 Foxtrot – grupplektion i pardans – med Dansa i Norrtälje
Dansa i Norrtälje går igenom grunderna till den mest klassiska utav alla socialdanser.

18.00-21.00 Danskväll med Titanix
Det moderna dansbandet Titanix avslutar festivaldagen tillsammans med oss. Det blir både modern och klassisk dansbandsmusik, popmusik och lite latinorytmer. Dans under bar himmel!

FOTO: Johana Holmkvist

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!