Två gripna efter springnota på 80 000 kronor på Marholmen

publicerad 20 april 2024
- av Daniel Rämsell
På lördagen greps två män misstänka för bedrägeri efter att ha försökt undkomma en betalning av en hotellnota på 80 000 kronor på Marholmen i Norrtälje kommun. FOTO: Daniel Rämsell

På lördagen greps två män misstänka för bedrägeri efter att ha försökt undkomma en betalning av en hotellnota på 80 000 kronor på Marholmen i Norrtälje kommun.

Det var under lördagsförmiddagen som två män greps efter att ha försökt lämna hotellet utan att reglera en skuld på 80 000 kronor.

Hotellpersonalen blev misstänksamma när det noterades att inte alla bokade rum verkade ha varit i bruk. Misstankarna stärktes när personalen observerade att de två gästerna förberedde sig för att lämna anläggningen utan att ha betalat för sig.

Hur uppdagades det hela?
– Utan att övervaka, så följer man med på hur gäster rör sig och uppför sig. Det var en kombination av vaken personal som tänkte till och tog ansvar, säger Fredrik Utheim, VD på Marlholmen Hotell och konferens till Allt Om Norrtälje.

– Det var helt odramatisk men vi fick indikationer på att dessa personer inte skulle komma förbi receptionen och betala för sig, fortsätter han.

Hade de gjort ansenliga beställningar?
– De hade gjort en beställning för fler personer än de blev, så det var inte så att de konsumerat speciellt mycket egentligen, men oavsett så var det ett värde på detta, berättar Utheim.

Hur vanligt är det att gäster smiter från betalningen?
– Det är inte alls vanligt. Jag har varit här i två år och detta är första gången, säger Utheim.

Polisen kunde gripa de bägge männen, i anslutning till Marholmen, misstänkta för bedrägeri.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!