Undersköterska stal smycken från äldre – döms till fängelse

publicerad 2 februari 2024
- av Daniel Rämsell
En undersköterska har nu dömts till över ett års fängelse efter att ha stulit värdefulla smycken från äldre på ett korttidsboende i Norrtälje, vilka hon sedan pantsatt.  FOTO: Polisens förundersökningsprotokoll.
ANNONS:

En undersköterska har nu dömts till över ett års fängelse efter att ha stulit värdefulla smycken från äldre på ett korttidsboende i Norrtälje, vilka hon sedan pantsatt. 

Det är en 44-årig undersköterska, anställd på timbasis vid ett boende för äldre som dömts till fängelse för att ha stulit och pantsatt smycken tillhörande äldre på ett boende. Händelserna, som ägde rum mellan februari och juli 2021, innefattar försvunna halsband, armbandsur, ringar och armband.

ANNONS:

Motivet bakom handlingarna lär ha varit kvinnans ekonomiska problem kopplade till spelskulder, en detalj som framkommit under rättegången. Kvinnan hävdar emellertid att syftet med pantsättningarna varit relaterat till köp och försäljning av guld i vinstsyfte, snarare än att täcka skulder från spel.

Kvinnan döms nu till ett år och två månaders fängelse för fem fall av grov stöld och fyra fall av häleri. Utöver fängelsestraffet åläggs hon även att betala skadestånd om totalt 24 021 kronor.

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!