fbpx
Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ung teknikentusiast ska skriva en egen bok – vill HJÄLPa TEKNIKOVANA

annons (150 × 40 mm)

RIMBO. Antoni Surminski, en 18-årig teknikentusiast från Rimbo, har utvecklat en affärsidé som syftar till att hjälpa teknikovana personer med grunderna inom datoranvändning. Med sitt företag, ITGrunden, planerar han att publicera en bok som enkelt och pedagogiskt guidar läsarna genom dagens digitala landskap.

// annons för både mobil och desktop //

annons (150 × 40 mm)

I en tid när teknologi tar allt större plats i våra liv, är det många som känner sig vilsna bland alla appar, program och digitala verktyg. Här ser Antoni Surminski, gymnasieelev på tekniklinjen vid NTI -Gymnasiet i Uppsala, en möjlighet att göra en skillnad. Genom sitt företag ITGrunden, planerar Antoni att erbjuda en handbok som tydligt tar läsarna genom grunderna för dagens datorer med hjälp av interaktiva övningar och visuellt stöd.

– Mitt mål är att alla ska ha samma grund att stå på vad gäller kunskap inom teknologi. Alla borde veta hur man använder internet för att söka efter information, hur man skriver ett mail och hur man installerar ett program, oavsett ålder, förklarar Antoni.

Sommarens utmaning, enligt Antoni, är att trots hans passion och kunskap inom teknik, har han ännu ingen erfarenhet av bokskrivande. Han hoppas dock att bli klar med boken innan sommaren är över, men poängterar att kvaliteten på produkten är hans främsta prioritet.

– Jag har smygstartat med bokskrivandet, men just nu är fokuset på att ta in informationen från själva utbildningen. När utbildningen är klar är planen att sätta igång med skrivandet på riktigt, berättar Antoni.

När det kommer till framtida visioner, ser Antoni stora möjligheter. Hans mål är inte bara att lära ut grunderna inom teknik, utan att i framtiden kunna bredda sina utbildningsämnen och gå djupare in på olika tekniska områden.

För Antoni är det bästa med att starta eget företag de värdefulla erfarenheter och kunskaper han får genom detta.

– Även om det inte går bra för företaget har man alltid fått grundkunskaperna för vad som gäller i företagsvärlden, och erfarenheten av att driva eget, avslutar han.

FOTO: Privat

// mobilannons //

annons (150 × 40 mm)

// desktopannons //

annons (150 × 40 mm)
Kommentera via Facebook