Varannan förare fast i fartkontroll i Häverö

publicerad 19 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Föregående vecka hade polisen en nationell trafikvecka och polisen i Norrtälje ertappade många fortkörare i Roslagen. FOTO: polisen

Föregående vecka hade polisen en nationell trafikvecka och polisen i Norrtälje ertappade många fortkörare i Roslagen.

Under vecka 11 intensifierade polisen sina insatser för trafiksäkerheten med särskilt fokus på hastighetsövervakningar i olika delar av lokalområdet. En av de platser som övervakades var utanför Häverö kyrka, en sträcka där många förare tenderar att överskrida hastighetsgränsen.

Under torsdagens kontroll vid kyrkan konstaterade polisen att nästan hälften av alla förbipasserande trafikanter körde för fort. Totalt rapporterades sju fall av hastighetsöverträdelse under den aktuella tidsperioden. Men siffran kunde ha varit högre:

”Nästan varannan körde för fort där. 7st rapporterade. Och att det inte blev fler berodde enbart på att vi inte hann skriva mer på den tiden vi stod där. Så vi kommer absolut återkomma.”, skrev polisen i Norrtälje kommun på sin Facebook-sida.

Bättre var det när polisen kontrollerade trafikanter utanför Tempo i Häverdal, där alla under den aktuella tidsperioden höll hastigheten.

”Undertecknad med morgonens ingripandepatruller hade kontroll utanför Tempo i Häverödal. Där höll alla hastigheten vilket var glädjande.”, skriver polisen.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!