Vargattack i Bergshamra

publicerad 8 september 2023
- av Redaktionen

BERGSHAMRA. Efter ett vargangrepp i Bergshamra, där tolv får dödades, uppmanar Länsstyrelsen nu djurägare att se över sina stängsel.

I närheten av Bergshamra, gjorde man nyligen upptäckten att tolv döda får, tros ha fallit offer för ett vargangrepp. Länsstyrelsen agerade snabbt genom att skicka experter till platsen för att undersöka händelsen på onsdagen.

– Vi har kunnat utesluta att det skulle röra sig om något annat djur, säger Mikael Franson, vilthandläggare på Länsstyrelsen till Norrtelje Tidning.

På torsdagen var Mikael Franson på plats för att sätta upp säkerhetsanordning för att förhindra ytterligare angrepp på platsen.

– Det är för att förebygga ytterligare angrepp då det finns en förhöjd risk, fyra till sex veckor efter ett angrepp, att vargen kommer tillbaka och gör mer skada. Det är en metod som har använts i urminnes tider – vargarna skyr lapptygen, förklarar Mikael Fransson till Norrtelje Tidning.

Fransson uppmanar nu till extra försiktighetsåtgärder:

– Se över dina stängsel, särskilt om du har hagar som löper ner mot vattnet för vargen kan också ta sig in den vägen. Vargen simmar mer än gärna.

FOTO: Canva

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!