Vargen fotades utanför Unas fönster i Kvisthamra: “Jag tycker man ska låta vargen vara”

publicerad 4 mars 2024
- av Nicklas Salmin
På söndagen var Allt Om Norrtälje först med att rapportera om en vargobservation i Kvisthamra, i Norrtälje. Una Tedenbäck Stenberg blev ett vittne till observationen. FOTO: Skandobs/Privat

På söndagen var Allt Om Norrtälje först med att rapportera om en vargobservation i Kvisthamra, i Norrtälje. Nu har AON varit i kontakt med ett vittne till själva händelsen, som berättar om sina upplevelser. 

Det var på söndagskvällen, klockan 19.02 som Kvisthamra, i Norrtälje fick ett oväntat besök av en varg. Observationen gjordes mellan Sjömansgatan och Drottning Kristinas väg av en privatperson som var ute med sin hund. Utanför Una Tedenbäck Stenbergs bostad, på Sjömansgatan, observerades och fotades vargen men Una fick tyvärr inte se vargen själv.

Una, hur var din första reaktion när du insåg att det fanns en varg i Kvisthamra. Hur kände du dig och vad gick igenom ditt huvud?
– Jag var inte så förvånad eftersom jag hört rykten om att den sågs på Rådmansö några timmar tidigare. Men klart, hur ofta har man en varg i ett tätbebyggt bostadsområde, säger Tedenbäck Stenberg till Allt Om Norrtälje.

Samtalen med grannarna i Kvisthamra har främst kretsat kring de som har husdjur och som skulle kunna bli offer för vargen.

– jag skickade informationen till våra grannar som har hund som brukar vara ute på tomten. Som tur var, var inte hunden hemma igår, säger Una.

Påverkas du och din familjs grad av trygghet av detta?
– Nej inte särskilt, jag tänker att vargen är nog mer rädd för oss än vi är för den. Man får väl se till att hålla koll på var varg har setts lite då och då.

Det har på sistone kommit flertalet rapporter om varg runtom i kommunen. Vad tycker du man borde göra med den vargen?
– Jag tycker man ska låta vargen vara. Jag hoppas den får ett fint liv utanför samhället, ute i skogen någonstans där vi inte stör den heller.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!