Vilgot och Albin vann pris för “årets ES-företag” – donerar en del till barncancerfonden

publicerad 15 augusti 2023
- av Redaktionen

NORRTÄLJE. Vilgot Dovander och Albin Stenberg, två unga entreprenörer bakom Roslagens Trädgårdstjänst som Allt Om Norrtälje tidigare skrivit om, har återigen stått i rampljuset genom att bli Årets Egen sommar-företag. Med en vinst i företaget på över 100 000 kronor och enastående entreprenörskapsanda, har de satt en ny standard för kommande generationer av unga företagare. En del av prispengarna skall de även skänka till välgörande ändamål.

Norrtälje kommuns “Egen sommar” är mer än bara ett sommarprojekt. Det är en plattform där unga entreprenörer får chansen att förverkliga sina drömmar med hjälp från Norrtälje kommun. För Vilgot Dovander och Albin Stenberg, blev detta en verklighet för andra året i rad. Deras företag, Roslagens Trädgårdstjänst, har inte bara erbjudit trädgårdstjänster till norrtäljebor och sommargäster, utan har även satt rekord genom att bli det första “Egen sommar”-företaget att göra en vinst på över 100 000 kronor.

Fanny Wennman som är projektledare för Egen sommar är imponerad över resultatet för deltagarna i satsningen.

Lokal annonsör

– Det är flera företag som har lyckats riktigt bra i sommar. Men det är fantastiskt att de slagit vinstrekord, säger Fanny. Fanny förmedlar dock att “Egen sommar” inte bara handlar om att tjäna pengar. Det handlar om att ta ett första steg in i entreprenörskapet, något som Vilgot och Albin också tagit till sig.

– Det är en otrolig känsla att få vinna i år igen. Vi har kämpat väldigt mycket, så det här är en fin belöning, säger Vilgot. 

När det kommer till deras framgångsfaktorer, menar han att deras hårda arbete och nöjda kunder har varit nyckeln.

– Vi har inte slöat. Vi har jobbat nästan varje dag. Kunderna har varit nöjda vilket givit oss fler kunder, säger han.

Lokal annonsör

Men vad händer härnäst för Roslagens Trädgårdstjänst?
– Vi fortsätter med företaget till 30 september. Sedan tänker vi nog fortsätta med att skotta snö eller liknande, säger Vilgot.

Förutom vinsten ni gjort i ert företag under sommaren, så har ni vunnit pris från kommunen – vad skall ni göra med vinsten?

– Vi kommer donera en del av prispengarna till barncancerfonden. 

Förutom “Årets Egen sommar-företag” delades även andra priser ut till deltagarna. Alexander Hall, tidigare deltagare och nuvarande jurymedlem i ES delade ut priset för “Årets muntliga presentation”.

– Priset gick till Lukas Forsberg med hans företag “Forsbergs ES” för den presentationen som stack ut lite extra. Juryn var enig om att det var Forsberg som skulle vinna priset med motiveringen: “Med en inspirerande presentation där det framgick tydligt hur Forsberg vände motgångar till framgångar. Det som utmärkte sig var hans kreativa sätt att förmedla budskap i samband med storytelling, nämner Alexander Hall, som även representerade Roslagen Media Group som varit med och sponsrat projektet.

FOTO: Alexander Hall och Privat