Wormwood nominerade till P3 Guld- Årets Rock/Metal

publicerad 22 april 2022
- av Daniel Rämsell
ANNONS:
annons

NORRTÄLJE. Norräljebandet Wormwood trummar bokstavligen på efter flera succéplattor i rad och är bland annat nominerade till P3 Guld – Årets Rock/Metal. – Drömmarna och visionerna har väl personligen varit desamma sedan barnsben – att få spela Rock´n´Roll i den högsta ligan, säger Tobias Rydsheim, gitarrist och frontfigur i Wormwood.

annons
annons

Det ser inte ut som att det finns något stopp för Wormwoods framgångar i musikvärlden. Den stekheta plattan “Arkivet” som de släppte sommaren 2021, tog sig in på den officiella Sverigetopplistan som etta som fysiskt album, tvåa i kategorin Hårdrock, etta i vinylförsäljning och på en tiondeplats som album i sin helhet avseende såväl försäljning som streams. Succén slutar inte här, utan de är även nominerade till Gaffapriset som årets Hårdrok/Metal, Årets Album och Årets grupp. De är även för andra året i rad Nominerade till P3 Guld – Årets Rock/Metal.

– Det är alltid kul när man får en klapp på axeln av branschen. Samtidigt måste man komma ihåg varför man spelar musik. I mitt fall är det för min egen skull. Att andra uppskattar det är en bonus, och ibland en boost för självförtroendet. Men det mäter sig inte med känslan av att själv vara nöjd eller stolt över sitt verk.

Förutom att nomineringarna trillat in har bandet äntligen, efter några turnélösa pandemiår fått ställa sig på scen igen. En handfull spelningar har de redan rivit av och bokningarna fortsätter att ramla in inför hösten och till nästa år. Sweden Rock Festival, i Sölvesborg i sommar, kommer bland annat att få smaka på Rock ´n´ Roll utan dess like från Wormwood.

ANNONS:

– Det är en härlig känsla. Att dra omkring och lira är en viktig del av att spela i band. Det är kul att skriva, spela in och allt annat runt omkring som ingår. Men själva spelningarna och kontakten är nog kanske det mest essentiella inom Rock´n´Roll, säger Gitarristen.

Förutom spelningar ligger en ny platta i “pipen”. Halva materialet är redan klart men Tobias förklarar att det är mycket arbete kvar och han vill inte avslöja temat för den kommande skivan än.

– Hur som helst känns det nya materialet väldigt starkt. Kommer det att toppa det senaste släppet? – Givetvis!, avlutar Rydsheim.

FOTO: Svartna Film

annonser
annonser

ANNONS:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!

Ladda ner Allt om Norrtäljes mobilapp!