30 000 i böter för Biltema – felaktig transport av farligt gods vid Kapellskär

publicerad 17 maj 2022
- av Redaktionen
Annons:
annons

KAPELLSKÄR. Biltema tilldelas böter om 30 000 kronor för felaktig transport av farligt gods vid Kapellskärs hamn – tre lastbilar hade mycket bristfällig lastning och säkring, vilket medförde risk för att godset skulle gå sönder, läcka ut eller ramla ut ur lastbilen.

annons
annons

Det var under 2019 som fyra lastbilar med Biltema som avsändare blev stoppade och kontrollerade av Kustbevakningen vid Kapellskärs hamn. Tre av lastbilarna uppvisade stora brister avseende bland annat att farligt gods inte var tillräckligt säkrat, att det fanns lösa kartonger, staplade kollin, tippade lastpallar och trasiga förpackningar. Samtliga lastbilar skulle åka till Finland för att leverera varor till olika Biltemavaruhus, enligt uppgifter ur tingsrättens dom. Av utredningen att döma gör tingsrätten den bedömningen att det är Biltema som står ansvariga för att godset lastas och säkras på ett korrekt sätt och att chaufförerna i fråga inte närvarande vid lastningen av godset.

Biltema Logistics AB döms nu alltså till Penningböter om 30 000 kronor för brott Brott mot lagen om transport av farligt gods.

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!