Fängelse för dammsugarstölder på Elgiganten

publicerad 2 mars 2024
- av Daniel Rämsell
Ett par har dömts för en rad brott efter en serie dammsugarstölder från Elgiganten, en händelsekedja som kulminerade i en dramatisk flykt i Norrtälje.

Ett par har dömts för en rad brott efter en serie dammsugarstölder från Elgiganten, en händelsekedja som kulminerade i en dramatisk flykt i Norrtälje. En 28-årig man och hans 23-åriga flickvän genomförde en välplanerad stöldturné som sträckte sig över flera städer, inklusive Norrtälje, vilket Allt Om Norrtälje tidigare skrivit om. 

I november förra året inledde paret sin brottsturné i Västerås där mannen, under kvinnans övervakning, lyckades lura till sig en dammsugare från Elgiganten med hjälp av ett förfalskat kvitto. Därefter fortsatte de till Eskilstuna och Strängnäs där ytterligare två dammsugare stals på liknande vis.

Paret avslöjades dock när polisen stoppade dem på väg från Strängnäs, och de tre dammsugarna kunde beslagtas. Trots detta gjorde paret ett nytt försök i Norrtälje några veckor senare.

När butikspersonalen blev misstänksamma och konfronterade mannen, flydde han i panik från platsen, lämnade sin flickvän och körde iväg ensam. Flykten slutade dock abrupt när mannen körde av vägen vid Rösa trafikplats. När polisen anlände hade mannen försvunnit, men dammsugarna återfanns senare då mannen på egen hand uppsökte polisen.

Mannen har under rättegången erkänt till stölderna och förklarat att han avsåg att sälja dammsugarna i Stockholm. Kvinnan å andra sidan har förnekat all inblandning i bedrägerierna.

Mannen döms nu till fyra månaders fängelse för flera fall av bedrägeri, stöld och narkotikabrott, medan kvinnan döms till villkorlig dom för bedrägeri.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!