Förhandlingen klar – så mycket höjer Roslagsbostäder hyran

publicerad 9 mars 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE KOMMUN. Roslagsbostäders hyresjustering för 2022 är klar efter beslut i Hyresmarknadskommittén. Det blir en justering på 1,9 procent som kommer att gälla från och med 1 januari 2022.

annons
annons

Förhandlingar mellan Roslagsbostäder och Hyresgästföreningen inleddes i september 2021. Ingen överenskommelse mellan parterna föranledde att det begärdes en medling i förhandlingarna. Detta resulterade inte heller i någon överenskommelse, varför Roslagsbostäder begärde att ärendet skulle överlämnas till Hyresmarknadskommitén.

Nu har alltså de bägge parterna skrivit under om en hyreshöjning motsvarande 1.9 procent som retroaktivt kommer att fördelas över tre månadshyror från och med 1 januari 20222.

– Vi har förståelse för att hyresgästerna önskar så låg hyreshöjning som möjligt. Men för att Roslagsbostäder ska kunna upprätthålla en bra förvaltning och standard med underhållna fastigheter för både nuvarande och framtida hyresgäster behöver de årliga hyresjusteringarna utvecklas så att de täcker kostnader för förvaltning av fastigheterna samt gå i takt med kostnadsökningarna, säger Eva Lenngren verkställande direktör på Roslagsbostäder.

FOTO: Daniel Rämsell 

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!