Glädjande besked: Fler passagerarfartyg och nya spännande rutter från Norrtälje Hamn

publicerad 8 april 2022
- av Redaktionen
Annons:
annons

NORRTÄLJE.  Nya och gamla turer till och från Norrtälje hamn i sommar – Det är mycket glädjande att Norrtälje åter är på väg att bli en sjötrafikstad, säger Bengt Karlström (KD), gruppledare.

annons
annons

Från och med 18 juni till och med 21 augusti kommer finnas flera möjligheter att ta sig ut i skärgården än vad som funnits tidigare. Norrtälje Hamn kommer nämligen att erbjuda hela tre passagerarfartyg under sommaren.

– Det här är goda nyheter för både Norrtäljeborna och alla de sommargäster som besöker oss. Vi har hela tiden haft visionen om att Norrtälje Hamn ska vara en levande hamn med anslutande sjötrafik, och nu är den visionen på väg att ytterligare uppfyllas, säger Staffan Tjörnhammar (M), tf kommunstyrelsens ordförande.

Linje 40, Nord/Sydlinjen från Waxholmsbolaget kommer att gå hela skärgården från Stavnäs och tillbaka. Linjen har tidigare gått från Arholma men kommer nu alltså gå till och från Norrtälje. Sträckan kommer att trafikeras från och med 28 juni till och med 21 augusti med fartyget M/S Sunnan som tar 200 passagerare. För resande från Arholma och Simpnäs kommer det att att finnas en anslutningsbåt till Lidö där den ansluter med Nord/Sydlinjen.

– Båda de här båtlinjerna är viktiga pusselbitar för att ge besöksnäringen i kommunen, och framför allt i skärgården, möjlighet att leva och fortsätta utvecklas. Det här gynnar både Norrtäljebor, sommargäster och vårt lokala näringsliv, säger Per Lodenius (C), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande.

En ökning av trafiken mot tidigare år kommer även M/S Rex som trafikerar Norra Båtlijen att bidra med. Tisdag – söndag kommer båten att gå mellan Norrtälje hamn och Arholma med anhalter vid Håknäs, Lidö och Gräddö.

– Norra båtlinjen har ju de senaste åren varit en succé så det är bra att det i år blir fler möjligheter att ta sig dit och tillbaka. Norrtälje är Roslagens huvudstad och det är klart att det ska vara enkelt att ta sig ut i skärgården härifrån, säger Robert Beronius (L), kommunalråd.

Du kommer även att kunna åka med det klassiska ångbåtsfartyget S/S Blidösund som kommer att ligga kvar i Norrtälje hamn vissa Nätter. Dessutom kommer man på fredagar kunna åka skärgårdens längsta ångbåtsresa, Helkväll till Norrtälje som går från Stockholm till Norrtälje. Rutten tar sex timmar och kommer att bjuda på smala sund längs stockholms skärgård.

– Det är mycket glädjande att Norrtälje åter är på väg att bli en sjötrafikstad. Det är både invånare och turister som vill komma ut i skärgården, och det är bra att det blir enklare i sommar, säger Bengt Karlström (KD), gruppledare.

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!