Gymnasiemässa i Norrtälje lockade hundratals elever

publicerad 20 november 2023
- av Redaktionen
Hundratals elever på Norrtälje kommuns gymnasiemässa på Culinar.

Gymnasiemässa, som ägde rum på torsdagen på Culinar, blev en samlingspunkt för cirka 500 elever som står inför gymnasievalet 2024. Mässan erbjöd en unik möjlighet för elever att få insikter och erfarenheter från nuvarande gymnasieelever och lärare.

Norrtälje kommun stod värd för gymnasiemässan där blivande gymnasieelever fick chansen att utforska sina framtida utbildningsvägar. Under evenemanget på Culinar fick eleverna från kommunens niondeklasser en inblick i vad olika gymnasieskolor har att erbjuda. Skolor som deltog inkludera Skärgårdsgymnasiet, Rodengymnasiet, Norrtälje anpassad gymnasieskola, Ekebyholmsskolan och Carl Wahrens gymnasium.

Eleverna fick ta del av inkluderade föredrag, panelsamtal med andra elever och lärare samt möjligheten att få sina frågor besvarade av närvarande Studie- och yrkesvägledare.

På plats var elever från Rodengymnasiet som delade med sig av sina erfarenheter och tips till de yngre eleverna. Emil Carlsson, en naturvetenskapsstudent, tillsammans med Aber Alsabahi och Asmina Tewelde från vård- och omsorgsprogrammet, var några av de elever som bidrog med sina erfarenheter från gymnasievärlden.

– Jag vet att man kan ha beslutsångest över vilket gymnasium man ska välja, då kan det vara bra att fråga oss, sade Aber till Norrtälje kommun.

– Jag valde Rodengymnasiet eftersom jag hade hört mycket bra om skolan, det är bra lärare, och så slipper man pendla långt, sade Asmina.

 

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!