Hamnparken invigs på onsdag

publicerad 22 maj 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. Nu är det dags för invigning av den nya efterlängtade hamnparken, Norrtälje stads nya stadspark. Onsdag 25 maj är du välkommen att delta i invigningen som kommer bjuda festligheter och kommunen bjuder på fika.

annons
annons

Under våren har Norrtäljes nyaste stadspark färdigställts och står nu redo att ta emot besökare i alla åldrar. Här finner du bland annat rekreationsytor, en scen för uppträdanden, konstverk och intre minst den nya lekparken med närhet till och vattnet.

Den nya parken omgärdas av doftande kärsbärsträd, blommor och grönska. Under en promenad i området kan man betrakta konstnären Linda Shammas verk som pryder parken. Mitt i parken erbjuds också besökaren en vacker Pergola, i vilken man kan koppla upp sig mot Bluetooth för att lyssna på musik eller njuta av favoritpodden.

I parken hittar du också den nya nya fantastiska lekplatsen med ett skeppsvrak och en fyr som bjuder in till lekfullhet och fantasi för stadens barn.

Invigningen av Hamnparken kommer alltså att äga rum 25 maj kl 11:00 där
festligheterna inleds med välkomsthälsning och officiell invigning av kommunstyrelsens tillförordnade ordförande Staffan Tjörnhammar (M), som finns på plats tillsammans med kommunstyrelsens 1:e viceordförande Per Lodenius (C) och barn- och skolnämndens ordförande Robert Beronius (L) samt kommundirektör Anette Madsen och tjänstepersoner som deltagit i parkprojektet. Vi får också en presentation av parkens konst av konstnären Linda Shamma och Norrtälje konsthalls chef Helén Hedensjö, skriver Norrtälje kommun på sin hemsida.

Hela Programet

  • Roslagens kulturskola uppträder med stråkensemble, sång&gitarr-duett och blåsensemble
  • Clownshowen Sopväng för skojsugna från tre år och uppåt
  • Trubaduren Anders Forslund med visor av Malin Berglund och tolkningar av andra låtskrivare

    Tid:
    Onsdag den 25 maj kl. 11.00 till cirka kl. 13.00
    Plats: Hamnparken på Hamnvägen 1 i Norrtälje

Allmänheten är varmt välkommen och kommunen bjuder på fika. Det kommer också att finnas en Food truck på plats med mat till försäljning, skriver Norrtälje kommun på sin hemsida

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!