Idrottsprofilen kan släppas på fri fot i augusti

publicerad 2 april 2024
- av Daniel Rämsell
Den så kallade Idrottsprofilen som så sent som förra året dömdes till fängelse för en rad våldsbrott mot en närstående kvinna, kan släppas på fri fot redan i augusti. Fotot har inget med artikeln att göra.
Annons:

Den så kallade Idrottsprofilen som så sent som förra året dömdes till fängelse för en rad våldsbrott mot en närstående kvinna, kan släppas på fri fot redan i augusti.

Det var den 12 juni förra året som mannen dömdes till fängelse i tre år och fyra månader för koppleri, grov kvinnofridskränkning och våldtäkt mot en närstående kvinna, vilket Allt Om Norrtälje skrivit om tidigare. 

Nyligen nekades han permission från anstalten i Kristianstad med motiveringen att risken är stor för såväl nya brott som att mannen skulle kunna rymma.

Innan han placerades på anstalten i Kristianstad satt han frihetsberövad i väntan på rättegång i 450 dagar, vilket tillgodoräknas i strafftiden.

Om han han skall avtjäna hela sin strafftid kommer han att släppas på fri fot 25 september 2025, men kan få villkorlig frigivning redan 17 augusti i år, när han avtjänat två tredjedelar av strafftiden, enligt ett strafftidsbeslut från Kriminalvården, som Allt Om Norrtälje tagit del av.

Annons:

FAKTARUTA

Så fungerar villkorlig frigivning

När du avtjänat två tredjedelar av ditt fängelsestraff ska du bli villkorligt frigiven, om det inte finns särskilda skäl. Efter frigivningen har du en prövotid som motsvarar det som återstår av straffet, men minst ett år.

Det finns vissa undantag från villkorlig frigivning:
  • Om straffet är en månad eller kortare.
  • Om du har dömts till ett fängelsestraff enligt 28 kap. 3 § brottsbalken, det vill säga i kombination med skyddstillsyn.
  • Om fängelsestraffet är ett förvandlingsstraff för böter.
    KÄLLA:
    Kriminalvården

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!