Känd youtuber spelade in musikvideo i Susannes kök

publicerad 9 juli 2022
- av Nicklas Salmin

NORRTÄLJE. Susanne Mattsson fick i förra veckan förfrågan om att hitta statister till en musikvideoinspelning med hypade barnartisten “Grannen Måns”. Det ena ledde till det andra. Helt plötsligt var det barnkalas fullt med kändisar hemma hos Susanne och hennes familj i Solbacka.

Grannen Måns, eller Måns Ek som han egentligen heter, är 12 år gammal och en känd barninfluencer. Enligt artistagenturen United Stage har han över 10 miljoner visningar på Youtube och hans musik över 20 miljoner lyssningar på Spotify. Susanne Mattsson är mamma till Mirella, vilket Allt om Norrtälje tidigare har skrivit om, har genom Mirellas många filmjobb lärt känna Nishti Hussein, som är agent till bland annat Samir & Viktor, Theoz, Sebastian Tadros och just Grannen Måns.

– Hon hörde av sig förra veckan om Mirella inte ville vara med i Grannen Måns nya musikvideo, vilket Mirella gärna ville.

Lokal annonsör

Men produktionen behövde fler roller att spela. Bland annat behövdes en katt som skulle springa över ett bord och även en mamma till Måns.

– Vi kom då fram till kanske var bäst att vi skulle vara hemma hos oss i Norrtälje. Hon vet om sedan innan att jag gillar att ordna stora tillställningar och att det alltid brukar spåra ur och bli större än vad jag från början hade tänkt.

Hur förbereder man en stor musikvideoinspelning egentligen?
– Jag började direkt att storstäda hemmet, Mirella tog genast kontakt med ett gäng vänner till henne om de inte ville komma på årets party. När filmteamet dök upp dagen efter var huset i toppskick och vännerna dök upp en och en.

Vad gjorde ni på inspelningen?
– De var ju här hela dagen och spelade in, vi grillade och åt en massa tilltugg. De 20-talet barnen var helt lyriska och mycket glada över att få träffa sina idoler. Många sade att det var en av de bästa dagarna i deras liv.

Lokal annonsör

Ryktet spred sig snabbt och många utomstående kom spontant till Susannes villa i Solbacka för att träffa Grannen Måns och influencern Sebastian Tadros, som också var med på musikvideoinspelningen.
– De var så undebart snälla och ställde upp på alla som ville ha bilder och prata. Många i inspelningsteamet hade inte varit i Norrtälje förut, så det var roligt att visa upp vår vackra stad.

Foto: Susanne Mattsson