Norrtäljes starkaste tjej vann SM i Funktionell fitness – igen

publicerad 22 juni 2022
- av Daniel Rämsell
annons

NORRTÄLJE. I helgen avgjordes SM i funktionell fitness och Lovisa vann för andra året i rad. – Det känns extra roligt eftersom USM förra året var min första tävling, och på ett sätt platsen där allting började, säger Lovisa Nyberg, 17 år från Norrtälje.

annons
annons

Det var under söndagen som Lovisa kammade hem en förstaplats för andra året i rad ungdoms-SM i funktionell fitness, tävlingsvarianten på Crossfit. Lovisa valde inför kvalificeringsprocessen till SM att kvala till både junior- och seniorklassen och beslutade i slutändan att tävla i ungdoms-SM, för att sedermera kunna kvala till ungdoms-VM, i Mexico i december.

– I min tävlingsklass var vi sex tjejer och det var totalt fyra grenar. Det första eventet kom jag trea i, resterande vann jag, säger Nyberg.

Lokal annonsör

En tid innan det är dags för tävling i funktionell fitness, släpps de grenar eller klasser som man kommer att tävla i, och en av grenarna var Lovisa inte fullt nöjd med – uthållighet.

– Man kan inte vara nöjd med alla grenar alltid. Vissa passar en bättre, andra sämre. Den här grenen var lite sämre. I ett sådant läge gäller det att ge sig själv så bra förutsättningar som möjligt att lyckas, kunna släppa eventuellt missnöje i efterhand och fokusera om inför resten av grenarna. Jag kom trea i det testet, och det var jag rätt nöjd med. Efteråt gick jag vidare och fokuserade på resten av testerna, säger 17-åringen.

Nästa mål blir alltså Junior-VM i Mexico i december, som hon kommer att fokusera på och träna inför tillsammans med sin tränare Marcus Hawkins.

– Nästa fokus blir UVM i december, som går i Mexico. Det kommer säkerligen att bli fler tävlingar i höst, men de är inte spikade ännu, säger hon.

Lokal annonsör

Lovisa har tränat riktigt hårt – inte minst det gångna året och när hon beskriver känslan av att hon vann ungdoms-SM i helgen, så backar hon tillbaka bandet till förra årets SM.

– Alla är väldigt stöttande och peppande inom sporten, så det var väldigt trevlig stämning i arenan. Det känns också extra roligt eftersom USM förra året var min första tävling, och på ett sätt platsen där allting började, avslutar Lovisa.

FOTO: Privat

annonser
annonser