Nu välkomnas även kvinnor till akutboendet för hemlösa

publicerad 16 april 2024
- av Alexander Hall

Norrtälje kommun öppnar nu upp sitt akutboende för hemlösa även för kvinnor. Boendet, som ursprungligen endast var tillgängligt för män sedan öppningen i januari, anpassas nu för att inkludera kvinnor efter en ny riskanalys man genomfört.

Det var i början av året som Norrtälje kommun öppnade ett akutboende speciellt avsedd för stadens hemlösa. Initiativet togs efter att frågan om hemlöshet och hanteringen diskuterats flitigt inom kommunen. Beslutet att öppna boendet fattades av politikerna socialnämnden för att snabbt kunna erbjuda en lösning för de som saknar bostad.

Från början var boendet dock endast avsedd för män, vilket berodde på att de utrymmena ansågs vara för begränsade för att säkert kunna inhysa både män och kvinnor samtidigt, och att det vid tillfället var färre kvinnor som identifierats ha behov av boendet.

“Målsättningen har varit att kunna erbjuda akutboende även för kvinnor.”, skriver Norrtälje kommun i ett pressmeddelande.

Efter att ha genomfört en omfattande riskanalys och justerat sina arbetsrutiner har kommunen nu alltså gjort det möjligt även för kvinnor att få tillgång till akut hjälp på boendet.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!