Personal från Norrtälje sjukhus anordnar tävling för att hjälpa barnhem i Kenya

publicerad 18 februari 2022
- av Redaktionen
annons

NORRTÄLJE. För andra året i rad anordnar hjälporganisationen LET US ALL UNITE en stegräknartävling för Tiohundras medarbetare – Ju fler som deltar, desto fler utsatta barn kommer vi att kunna hjälpa, säger Anna Jansson arbetsterapeut och styrelseledamot i LET US ALL UNITE.

annons
annons

Hjälporganisationen LET US ALL UNITE är en ideell förening som består nästan uteslutande av sjukvårdspersonal från Norrtälje sjukhus, har i flera år hjälpt barnhem i Nairobis slumområden. Förra året anordnade de en stegräknartävling för personalen på Norrtälje sjukhus, genom vilken de kunde samla in medel för att bland annat bygga ett avloppssystem och kök till ett boende för handikappade barn.

– Ett av de barnhem vi stödjer är för handikappade barn som lever under fruktansvärda förhållanden. Saniteten har varit ett mycket stort problem, varför vi satsade på att bygga ett kök och avloppssystem till det boendet under 2021. Nu när förhållandena är lite bättre önskar vi kunna bidra med rehabilitering till barnen på boendet, säger Lilian Akinyi, styrelseledamot i föreningen.

Förra året var en succé med ett stort engagemang bland deltagarna och hälsofrämjande för personalen på Norrtälje sjukhus. Nu anordnar organisationen alltså ånyo en stegräknartävling, men för en utökad del av Tiohundra. Tävlingen kommer att pågå mellan 1 mars till och med 15 mars. Det kostar 150 kronor att delta men pengarna som organisationen får in kommer uteslutande att gå till barnhemmen som de stödjer i Kenya.

– Förra årets tävling var en fullkomlig succé, dels ur ett hälsoperspektiv för personalen på Norrtälje sjukhus men framförallt för barnen på våra barnhem, säger Petra Eklund, logoped och kassör i organisationen. 

I prispotten ligger bland annat spadagar och hotellnätter från Hotell Havsbaden, Marholmen samt Åtellet. Medlemmarna i föreningen hoppas på ett så stort deltagarantal som möjligt för att kunna hjälpa barnhemmen på bästa sätt.

– Vi har fått fått otroligt fina sponsorpriser till tävlingen som dragplåster. Ju fler som deltar, desto fler utsatta barn kommer vi att kunna hjälpa, avslutar Anna Jansson.

Anmäl dig till tävlingen via länken om du arbetar inom Tiohundra: Anmälan

annonser
annonser

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!