Plexus Vänner ska ro drakbåt på Lommaren

publicerad 6 maj 2022
- av Pove Persson
Annons:
annons

NORRTÄLJE. En 12 meter lång drakbåt, gjord för 22 roddare, en styrman och en som slår på trumman. Det är mötesplatsen för nästa träff med Plexus Vänner, välgörenhetsgruppen för cancersjuka barn och deras familjer. Den 14 maj träffas de vid Lommaren.

annons
annons

Johan ”Plexus” Oldenmark, bland annat känd som just Plexus i Tv4:as Gladiatorerna driver Plexus vänner. Och några gånger per år arrangerar han träffar för familjer som har cancersjuka barn.

Den här gången ska de få ro drakbåt. Drakbåten har Roslagens Kanotsällskap, RKS, fått av sitt förbund.

– Att tävla i drakbåt är stort utomlands, men det finns bara några lag i Sverige ännu, säger Christer Granat, RKS. Tanken är att vi ska få ihop ett lag här i Norrtälje på sikt. Det är en rätt mäktig upplevelse att både se och ro en sådan.

– 22 man, en styrman och en trumslagare som står för roddtakten, ett väl sammansvetsat gäng kan få upp båten i tillräcklig fart för att du ska kunna åka vattenskidor bakom.

Nu lånar RKS ut drakbåten till Plexus och hans vänner. Men då är det inte de farterna vi talar om.

– Haha, nej vi blir inte så många och inte så starka och samtrimmade som man måste vara, säger Plexus. Men vi ska allt få ihop ett gäng. Vårt mål är bara att vi och barnen och deras föräldrar ska få ha roligt.

Det var sex familjer anmälda.

– Men det har hänt en del. Bland annat så har en liten kille som brukar vara med avlidit, säger Plexus sorgset. Just nu är vi fyra familjer som ska träffas.

I samband med rodden blir det också grillning och mat.

– Och härligt umgänge. Det är fantastiska barn och föräldrar som brukar vara med, säger Plexus.

annonser
annonser

Annons:

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!