Restaurang kärleksudden sprider julglädje till ensamstående föräldrar

publicerad 7 november 2023
- av Daniel Rämsell
Emil Mehho

När julen nalkas tänker Restaurang kärleksudden på de som kanske behöver det lite extra. På julafton bjuder de ensamstående föräldrar med barn på mat och julklapp från Lekia.

Ägaren till Restaurang kärleksudden, Emil Mehho, berättar om inspirationen bakom evenemanget som initialt var ämnat åt hemlösa.

– Jag hade först tänkt göra välgörenhet för hemlösa i Norrtälje, men ändrade mig till att hjälpa ensamstående mammor och pappor som har det extra tufft i dessa tider, dessutom finns det redan en hel del fina initiativ till hemlösa i den här kommunen.

Gästerna på julafton kommer att bjudas på pizza och dryck, och för barn mellan 0-8 år kommer det även att finnas julklappar, tack vare sponsring från Lekia i Norrtälje.

Julklapparna till barnen är en donation från Lekia i Norrtälje. Monique Huisman, ägaren till Lekia, berättar att de tidigare sponsrat bland annat Julklappshjälpen och ser fram emot att stödja ännu ett välgörenhetsinitiativ.

– När Emil frågade om detta kände vi direkt att det var något vi ville sponsra, förklarar Monique.

För Emil är denna typ av välgörenhet inte heller nytt: – Vad inspirerade dig till det här initiativet?
– När jag började jobba för 19 år sedan, hade jag en chef som påminde mig om vikten av att ge tillbaka till samhället. Jag gick hem från jobbet en dag och bjöd en hemlös på McDonalds och jag fick en fantastisk känsla i kroppen. Sedan dess har jag hjälpt hemlösa med mat och varit på härbärgen för att dela ut soppa, berättar Emil.

Evenemanget kommer att äga rum den 24 december mellan klockan 10.00 och 14.00 på Restaurang kärleksudden. En jultomte kommer också att finnas på plats för att sprida ytterligare julglädje till besökarna.

Tipsa oss!

Har du ett nyhetstips du vill att vi skriver om? Kontakta oss!